Tuesday 04th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

RC Grivita a aniversat 50 de ani de la castigarea Cupei Campionilor Europeni

15 iunie 2014 INTERN
RC Grivita a sarbatorit 50 de ani de la castigarea Cupei Campionilor Europeni.

RC Grivita a sarbatorit 50 de ani de la castigarea Cupei Campionilor Europeni.

Pe 14 iunie s-au implinit 50 de ani de la una dintre marile performante ale rugby-ului romanesc, RC Grivita reusind in 1964 sa castige Cupa Campionilor Europeni dupa o finala tensionata in fata francezilor de la Mont de Marsan.

Aflata intr-o perioada in care domina cu autoritate campionatul intern RC Grivita s-a impus si la nivel international astfel daca in 1962 a pierdut ultimul act al Cupei Campionilor in disputa cu Beziers, doi ani mai tarziu visul a devenit realitate.

Pentru a cuceri laurii de cea mai valororoasa echipa din Europa, Grivita a castigat in prealabil o partida de baraj cu Steaua, rezultat 10-9, apoi a trecut de RU Casablanca cu 29-3 iar in semifinale de reprezentatii Germaniei Federale, Hanovra pe care au invins-o cu 17-6.

Finala a avut loc pe fostul Stadion 23 August iar istoria partidei s-a scris practic in primele 11 minute, Oblemenco deschizand scorul cu un eseu, diferenta fiind majorata de o noua incercare care l-a avut ca autor pe Morariu si a fost transformata de Irimescu.

Grivita cu un XV alcatuit din : 1. Grigoriu, 2. Manole, 3. Th. Radulescu, 4. Stoenescu (cpt.), 5. M. Rusu, 6. V. Morariu, 7. Demian, 8. Iliescu, 9. Stanescu, 10. Oblemenco, 11. Teodorescu, 12. Wusek, 13. Dragomirescu-Rahtopol, 14. Balcan, 15. Irimescu, a invins atunci pe Mont de Marsan cu 10-0, francezii dupa eliminarea lui Boniface in minutul 51 retrangandu-se de pe teren.

Despre acel succes Viorel Morariu a spus ca este cel mai important moment din istoria Grivitei avand in vedere ca in joc s-a aflat titlul de cea mai buna formatie de pe continent, in acelasi timp jucatorii dorind revansa dupa finala pierduta in 1962 dar si pentru infrangerea Stejarilor in fata cocosilor galici la Bordeaux in 1960.

In pauza partidei din cadrul IRB Nations Cup dintre Romania si Uruguay, a avut loc o festivitate in care a fost sarbatorita implinirea a 50 de ani de la acel succes in Cupa Campionilor Europeni, sapte dintre eroii acelei finale fiind premiati de catre Federatia Romana de Rugby.

Radu Demian, Mircea Iliescu, Viorel Morariu, Ion Teodorescu, Valeriu Irimescu, Costel Stănescu şi Gheorghe Dragomirescu-Rahtopol au primit medalii si o diplome aniversare, o zi mai tarziu pe Stadionul Parcul Copilului avand loc si celebra repriza a treia.

4,100 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

Leave A Response