Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Biarritz, salvata de la retrogradarea in Federale 1

28 iunie 2014 INTERNATIONAL, PRO D2, Stiri
Pro D2.

Pro D2.

Celebra echipa de rugby Biarritz, retrogradata la finele sezonului din Top 14, s-a salvat in ultima clipa de la un dezastru total.

Primaria orasului basc a votat in mod exceptional o transa de 400.000 de euro, pentru ca situatia financiara sa permita rugbystilor sa evolueze in al doilea esalon, Pro D2. Michel Veunac, primarul din Biarritz a sustinut cauza echipei de rugby si astfel i-a sensibilizat pe membrii comunitatii locale.

Biarritz, desi si-a pierdut o serie de jucatori importanti, printre care si Yachvili, retras din activitate, va ataca promovarea in Top 14. Managerul Serge Blanco, fost mare international francez, a declarat ca doreste sa asigure un buget de 11,5 milioane de euro echipei sale, suficient pentru a reveni in elita.

Biarritz este unul dintre cele mai titrate cluburi din Hexagon. In vitrina se afla cinci titluri de campion al Frantei, doua Cupe, dar si doua finale ale Cupe Heineken, ultima in 2010. Cel mai rasunator succes din palmaresul clubului basc este trofeul Amlin Challenge Cup, competitie castigata in 2012, cand a trecut in finala de Toulon cu 21-18.

2,637 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response