Krasnîi Yar – Enisei, marele derby al campionatului Rusiei

Rusia.
Rusia.

Marti, 1 iulie, are loc marele derby al campionatului Rusiei intre cele doua echipe din Krasnoyarsk, Krasnii Yar si Enisei STM.

Dupa primele sase runde, intre cele doua cluburi e o egalitate aproape perfecta: 29 de puncte,  sase victorii (cinci cu bonus), Krasnii Yar avand un plus de doar un punct la diferenta (+207 fata de +206).

Meciul nu este decisiv, dar are o mare importanta psihologica, dupa cum spune numarul 8 si cel mai bun jucator al lui Krasnii Yar din sezonul trecut, internationalul moldovean Oleg Prepelita.

“Vreau sa zic ca nu e cel mai mare derby de anul acesta,  cu acest meci se incheie doar primul tur, dupa care primele cinci echipe clasate raman in grupa superioara si mai joaca inca doua tururi, adica meci acasa si in deplasare si dupa acest prim tur toate punctele acumulate se sterg si totul incepe de la zero.  Dar acest meci are o importanta psihologica.”, spune Oleg Prepelita.

Pe langa Prepelita, la Krasnii Yar evolueaza alti patru internationali moldoveni, toti in pachetul de inaintasi: Veaceslav Titica (capitanul nationalei), Maxim Cobilas (fratele lui Vadim, de la Sale Sharks, din Aviva Premiership), Victor Arhip (fratele lui Dmitri, de la Swansea Ospreys, din PRO D12, Liga Celto-italiana) si Andrei Romanov.

La Enisei evolueaza un alt international moldovean, flankerul Maxim Gargalic.

Ambele echipe vor beneficia de aportul internationalilor rusi reveniti de la Bucuresti, unde Ursii au ocupat ultimul loc la IRB Nations Cup.

Krasny Yar este campioana din 2013, iar Enisei a castigat campionatul Rusiei in 2012, cel mai recent meci intre cele doua echipe disputandu-se pe 7 mai anul acesta, cand Enisei a invins Krasnii Yar cu 15 – 6 in Super Cupa Rusiei, meci disputat la Simferopol in Crimeea.

Potrivit lui Oleg Prepelita, Krasnii Yar va reprezenta Rusia in competitia de calificare pentru Challenge Cup – competitia europeana inter-cluburi numarul doi, unde va juca un meci de baraj impotriva reprezentantei Romaniei, care nu a fost inca desemnata.

Meciul Krasnii Yar – Enisei incepe marti la ora 19 la Krasnoyarsk (14 la Bucuresti si Chisinau) si va fi difuzat in direct la televiziunea rusa si pe internet, mai spune Oleg Prepelita.

Petru Clej

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile