Tuesday 26th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Waratahs si-a asigurat locul in semifinale

6 iulie 2014 INTERNATIONAL, Stiri, SUPER XV
Super Rugby.

Super Rugby.

In Super Rugby au avut loc partidele din etapa a 18-a, penultima a sezonului regulat, iar australienii de la Waratahs, prin victoria cu 44-16 in fata lui Highlanders, si-au asigurat deja prezenta in semifinale.

Dupa un sezon foarte reusit, cu doar patru infrangeri suferite, Waratahs a acumulat 53 de puncte, fiind la o distanta de sapte lungimi fata de Crusaders si Sharks, cele care in prezent ocupa pozitiile doi, respectiv trei in clasamentul general.

Victoria din partida cu Highlanders a fost asigurata de eseurile marcate de Horne, Folau, Kepu, Phipps, Potgieter si Naiyaravoro, patru fiind transformate de Foley, care a marcat si din doua lovituri de pedeapsa. Pentru invinsi Burleigh a marcat o incercare, transformata de Parker, iar Sopoaga trei lovituri de pedeapsa.

Chiefs a castigat greu in fata lui Hurricanes si ramane in cursa pentru un loc in Play-Off. Mackintosh si Retallick au marcat cate un eseu, Cruden o transformare si patru penalitati pentru o victorie a campionilor en-titre cu rezultatul de 24-16. Replica lui Hurricanes a constat in eseul lui Parkes, o transformare si trei penalitati semnate de Barrett.

Lions s-au impus in fata ultimei clasate Rebels cu 34-17. Volmink, Tecklenburg si Whiteley si-au trecut in cont cate un eseu, Boshoff doua transformari si cinci penalitati toate pentru Lions, australienii avand doua finalizari in terenul de tinta prin English si Fainga’a, ambele transformate de Debreczeni.

La revenirea lui Daniel Carter dupa o accidentare care l-a tinut ceva vreme departe de teren, Crusaders s-a impus pe propriul teren in fata lui Blues cu 21-13, dupa ce in minutul 68 vizitatorii conduceau cu 13-11.

Fijianul Nadolo a marcat doua eseuri pentru cruciati, in timp ce Slade si Carter s-au remarcat in fata butului cu doua lovituri de pedeapsa, respectiv o transformare si o penalitate, punctele invinsilor fiind semnate de Halai incercare, West o transformare si doua lovituri de pedeapsa.

Western Force a castigat duelul cu Reds si mai spera la un loc in Play-Off, dar aceasta franciza din Perth va avea o misiune dificila etapa urmatoare la Brumbies. Cummins, McCalman si Charles, autori ai cate unui eseu si Hayward cu cate trei transformari si penalitati au asigurat succesul lui Western Force, rezultatul final fiind 30-20 dupa ce in minutul 70 tabela de marcaj arata un rezultat de egalitate 20-20.

Sharks a pierdut surprinzator pe terenul lui Cheetahs, scor 27-20, in ciuda infrangerii rechinii avand asigurata prezenta cel putin in Play-Off. Van Jaarsveld, Van der Walt si De Jager au marcat incercari pentru Cheetahs, Goosen trei transformari si doua penalitati in timp ce pentru Sharks, Reinach si B. Du Plessis au semnat cate un eseu, Swiel doua transformari si tot atatea lovituri de pedeapsa.

Intr-o partida in care niciuna dintre echipe nu mai poate spera la prezenta in Play-Off, Stormers a invins-o pe Bulls cu rezultatul de 16-0. Punctele invingatorilor au fost marcate de Taute eseu si Coleman o transformare, respectiv trei lovituri de pedeapsa.

Clasament:
Liderii conferintelor:
1.Waratahs-53p
2.Crusaders-46p
3.Sharks-46p

4.Highlanders-42p
5.Hurricanes-41p
6.Brumbies-40p
7.Western Force-40p
8.Chiefs-40p
9.Blues-36p
10.Bulls-33p
11.Stormers-32p
12.Reds-28p
13.Lions-26p
14.Cheetahs-24p
15.Rebels-21p

Urmatoarea etapa se va disputa intre 11 si 12 iulie dupa programul:
Blues-Chiefs
Brumbies-Western Force
Bulls-Rebels
Crusaders-Highlanders
Reds-Waratahs
Lions-Cheetahs
Stormers-Sharks

2,970 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response