Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Noua Zeelanda, Australia si Africa de Sud in Play-Off-ul Super Rugby

13 iulie 2014 INTERNATIONAL, Stiri
Super Rugby.

Super Rugby.

S-a disputat ultima etapa a sezonului regulat in Super Rugby, in urma stabilirii clasamentului final trei echipe din Noua Zeelanda, doua din Australia si una reprezentand Africa de Sud au ramas in cursa pentru cucerirea trofeului editiei 2014.

Dupa un sezon mai putin reusit, in care a suferit sase infrangeri, campioana en-titre, Chiefs a obtinut biletele pentru Play-Off cu o victorie pe Eden Park la Auckland. Cu eseul lui Messam si doua lovituri de pedeapsa concretizate de Cruden, Chiefs a castigat partida in fata lui Blues. Rezultatul final a fost de 11-8, pentru Blues, Moala izbutind o incercare transformata de West.

Brumbies si Western Force si-au disputat pozitia secunda in conferinta australiana, calutii castigand cu un rezultat de 47-25 care vorbeste de la sine. Toomua hat-trick, Mogg, Speight, Tomane si McVerry au marcat eseuri pentru Brumbies, iar Cowan,Tuatara-Morrison si Hoolmes in contul lui Western Force. Cu acest rezultat Brumbies si-a asigurat prezenta in Play-Off.

Conferinta neozeelandeza a fost castigata de Crusaders, care a castigat in fata conationalilor de la Highlanders cu 34-8, in ciuda infrangerii franciza din Dunedin calificandu-se si ea in Play-Off. Todd dubla, Nadolo si Flynn au semnat incercarile cruciatilor, Carter o transformare si patru penalitati, eseul de onoare al invinsilor venind din partea lui Buckman.

Asa cum se stia deja inaintea acestei ultime etape, Waratahs a castigat sezonul regulat pe care l-a incheiat cu o victorie la scor pe terenul lui Reds, rezultat 34-3. Cum pentru rosii doar Harris a punctat din lovitura de pedeapsa, Waratahs a fost responsabila cu marcarea eseurilor, aceastea fiind marcate de Lance, Beale dubla, si Phipps toate transformate de Foley.

Singura reprezentanta a Africii de Sud in Play-Off va fi Sharks, care s-a impus in deplasare la Stormers cu rezultatul de 34-10. Jordaan, Sithole si Ungerer au inscris cate un eseu pentru rechini, Steyn contribuind si el la victorie cu doua transformari si cinci lovituri de pedeapsa. Eseul de onoare al gazdelor a fost marcat de Carr.

Fara o miza reala, ambele echipe ratand prezenta in Play-Off, Bulls si Rebels au jucat pentru onoare, sud-africanii prin eseurile lui Willemse dubla, Hougaard si Greyling la care s-au adaugat trei transformari si patru penalitati izbutite de Pollard, au castigat cu rezultatul de 40-7. In contul australienilor Debreczeni a inscris un eseu transformat tot de el.

Tot pentru onoare au jucat si alte doua francize din Africa de Sud la Johannesburg, Lions invingand dupa un recital de eseruri pe Cheetahs cu scorul de 60-25. Mapoe hat-trick, Cronje, Coetzee, Whiteley, A.Coetzee si Fourie au marcat pentru Lions, in timp ce Le Roux si Hendricks dubla au fost finalizatorii in terenul de tinta advers pentru Cheetahs.

Primele doua clasate, Waraths si Crusaders, s-au calificat direct in semifinale, acolo unde isi vor afla adversarele dupa disputarea partidelor din calificari, faza a competitiei in care Brumbies se va intalni cu Chiefs, iar Sharks va juca impotriva lui Highlanders.

Clasament:
Calificate in semifinale:
1.Waratahs-58p
2.Crusaders-51p
Echipe care vor juca in calificari:
3.Sharks-50p
4.Brumbies-45p
5.Chiefs-44p
6.Highlanders-42p

7.Hurricanes-41p
8.Western Force-40p
9.Bulls-38p
10.Blues-37p
11.Stormers-32p
12.Lions-31p
13.Reds-28p
14.Cheetahs-24p
15.Rebels-21p
Partidele pentru calificarea in semifinale vor avea loc pe 19 iulie, dupa programul:
Brumbies-Chiefs
Sharks-Highlanders

2,388 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response