Friday 29th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stejarii vor infrunta Canada, Japonia si Statele Unite in partidele test ale lunii noiembrie

24 iulie 2014 First XV, INTERNATIONAL, Stiri
Stejarii.

Stejarii.

Ca in fiecare an luna noiembrie va fi rezervata partidelor test, in acest sens IRB anuntand programul disputelor care vor avea loc, Stajarii aflandu-si deja adversarii pentru ultimele confruntari din 2014.

In ordinea disputarii partidelor primul adversar va fi Statele Unite pe 8 noiembrie dupa care Stejarii vor primi vizita Japoniei o saptamana mai tarziu, ultima confruntare fiind cea impotriva Canadei programata pentru 22 noiembrie.

Dintr-o alta perspectiva a fortei adversarilor pe care-i vom intalni, Japonia se claseaza in acest moment pe pozitia a 10-a in ierarhia stabilita de IRB in timp ce Canada si Statele Unite sunt devansate de Stejari pozitionandu-se pe treapta a 17-a respectiv a 18-a in acelasi clasament intocmit de forul care guverneaza rugby-ul la nivel mondial.

Toate cele trei adversare ale echipei noastre sunt calificate la Cupa Mondiala din 2015 mai mult chiar Canada ne va fi adversara in cadrul Grupei D, partida urmand sa se dispute pe 6 octombrie la Leicester.

Statele Unite si Japonia au fost prezente pentru ultima data pe Stadionul National Arcul de Triumf in 2012 atunci cand atat vulturii americani cat si niponii s-au impus obtinand victorii cu 34-3 respectiv 34-23.

Canada ne-a vizitat si anul trecut cand dupa o partida extrem de disputata si dramatica cu Florin Vlaicu marcand toate punctele Stejarilor pentru o victorie cu 21-20 am reusit sa echilibram balanta in disputele directe contra purtatorilor frunzei de artar.

Daca principalul scop al partidelor test din luna noiembrie il reprezinta pregatirea pentru Cupa Mondiala din 2015, un alt aspect important este lupta pentru a mentine sau imbunatati pozitia a 16-a din clasamentul IRB pe care se afla Stejarii in acest moment.

Programul partidelor Stejarilor din luna noiembrie este urmatorul:

8 noiembrie, Stadionul National Arcul de Triumf: Romania-Statele Unite
15 noiembrie, Stadionul National Arcul de Triumf: Romania-Japonia
22 noiembrie, Stadionul National Arcul de Triumf: Romania-Canada

Programul complet al meciurilor test este aici. 

4,265 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

Leave A Response