Sunday 09th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Crusaders si Waratahs vor disputa finala Super Rugby

28 iulie 2014 INTERNATIONAL, Stiri, SUPER XV
Super Rugby.

Super Rugby.

Dupa ce in semifinalele Super Rugby Crusaders si Waratahs si-au fructificat avantajul terenului propriu, neozeelandezii si australienii isi vor disputa titlul in cea mai puternica competitie a francizelor din emisfera de sud.

La Christchurch, trimitand in teren poate cea mai buna garnitura de care dispune in acest moment, Crusaders nu a intampinat probleme in a trece de sud-africanii de la Sharks carora le-a marcat un total de cinci eseuri.

Desi in sezonul regulat parcursul celor doua echipe a fost identic, ambele contabilizand cate 11 victorii si cinci infrangeri, Sharks nu au rezistat fortei neozeelandezilor care i-au avut in primul XV pe Richie McCaw, Daniel Carter, Kieran Read, Nemani Nadolo, Colin Slade sau Israel Dagg.

Pentru Crusaders au marcat cate un eseu Read, Nadolo, Heinz, McNicholl si Todd, Carter trecandu-si in cont doua transformari si trei lovituri de pedeapsa in timp ce rechinii au replicat prin penalitatile lui Lambie, rezultatul final fiind: Crusaders-Sharks 38-6.

Pe Allianz Stadium din Sydney, Waratahs a demonstrat ca nu intamplator a fost cea mai valoroasa echipa din sezonul regulat cand a ocupat prima pozitie a clasamentului si s-a impus cu rezultatul de 26-8 in fata conationalilor de la Brumbies.

Inca din startul partidei Warathas a pus presiune, Alofa Alofa marcand primul eseu in minutul 3, dar calutii au egalat gratie incercarii semnate de Speight, din fata butului, puncte fiind marcate pana la pauza de Foley si Lealiifano.

Partea secunda a apartinut lui Waratahs, Beale si Foley reusind cate o finalizare in terenul de tinta advers, o transformare si o penalitate apartinandu-i lui Foley, ceea ce a stabilit rezultatul final, 26-8 in lipsa replicii din partea lui Brumbies.

Finala SuperRugby va avea loc pe 2 august iar Waratahs va fi gazada datorita faptului ca in sezonul regulat a avut o clasare superioara lui Crusaders.

In istoria competitiei aceasta va fi cea de-a treia finala dintre cele doua echipe, anterioarele doua revenind neozeelandezilor in 2005 si 2008.

2,805 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response