Tuesday 24th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Portugalia are o noua conducere tehnica pentru urmatorii doi ani

29 iulie 2014 INTERNATIONAL, Stiri
Portugal Rugby.

Portugal Rugby.

Adversara Stejarilor in Cupa Europeana a Natiunilor, Portugalia, are o noua conducere tehnica pentru urmatorii doi ani, Joao Luis Pinto luandu-i locul lui Frederico Sousa in postura de antrenor principal al Os Lobos.

Pornita la drum cu ambitii mari in 2010 sub comanda neozeelandezului Errol Brain si obtinand cateva rezultate notabile, Portugalia a deceptionat in editia trecuta a CEN, cand a ratat sezonul 2013 si a intrat in lupta pentru evitarea retrogradarii.

In mod paradoxal oarecum, la inceputul editiei 2014, cand Frederico Sousa a preluat postul de entrenor principal, Portugalia s-a aflat in situtia in care orice victorie ar fi apropriat-o de recalificarile pentru Cupa Mondiala din 2015, in timp ce orice infrangere ar fi adus-o mai aproape de ultima pozitie.

Pana la urma singura victorie inregistrata in fata contracandidatei directe in lupta pentru evitarea retrogradarii, Belgia, a fost de ajuns si Os Lobos au incheiat campania CEN 2013-2014 pe pozitia a cincea, cu doar doua victorii alaturi de sapte infrangeri.

Frederico Sousa a salvat situatia mentinand Portugalia in esalonul de elita al CEN, insa lusitanii isi doresc mai mult, astfel ca pentru sezonul urmator in postura de antrenor principal al lupilor lusitani va fi Joao Luis Pinto.

Joao Luis Pinto a antrenat pe AA Combra intre 1994 si 2011, iar din 2008 a condus selectionatele U18, respectiv U19 ale Portugaliei. Cele mai importante rezultate obtinute au fost calificarea la Junior World Trophy in 2013, precum si castigarea turneului de calificare in elita la nivelul de varsta U18 in toamna anului trecut.

Asistentii lui Joao Luis Pinto vor fi Damien Steele, specializat pe linia de treisferturi, fost antrenor la CDUL, Belenenses, Benfica si la echipa nationala a Portugaliei U17, respectiv U18, alaturi de Joao Pedro Varela, cu experienta pe banca lui Canterbury Crusaders si la echipa de junior U16.

1,738 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response