Tuesday 04th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Waratahs a devenit in premiera campioana Super Rugby.

3 august 2014 INTERNATIONAL, Stiri
Super Rugby.

Super Rugby.

Dupa ce a terminat pe primul loc in urma sezonului regulat. franciza australiana Waratahs a castigat finala editiei 2014 a Super Rugby, invingand pe neozeelandezii de la Crusaders.

Ultimul act al competitiei etalon a francizelor din emisfera de sud le-a adus fata in fata pe Waratahs si Crusaders, cele doua echipe fiind pentru a treia oara in disputa directa cu trofeul pe masa, dupa victoriile obtinute de neozeelandezi in editiile 2005 si 2008.

Evoluand in fata propriilor suporteri, pe ANZ Stadium din Sydney, Waratahs a inceput in forta si, dupa o penalitate concretizata de Foley, a venit un atac pe trei sferturi, finalizarea apartinandu-i lui Ashley-Cooper in ciuda opozitiei aparatorilor lui Crusaders.

Desi a ratat transformarea eselui, Foley a marcat din doua penalitati, astfel ca australienii s-au desprins la 14-0, moment in care Crusaders a dat prima lovitura si, in urma unei actiuni pornite din propria jumatate de teren, balonul a ajuns la Todd care a trecut de Ashley-Cooper pentru a culca balonul in terenul de tinta.

Carter a transformat, acestea fiind singurele puncte marcate de centrul neozeelandezilor, care a fost nevoit sa paraseasca terenul accidentat, pana la finalul jocului rolul de transformer revenindu-i lui Slade.

Pana la pauza s-a mai marcat doar din tentative de tinta, Foley respectiv Slade reusind cate doua lovituri de pedeapsa, iar dupa primele 40 de minute ale partidei tabela de marcaj indica rezultatul de 20-13 in favoarea lui Waratahs.

Imediat dupa reluarea jocului, un atac purtat pe partea stanga i-a surprins pe australieni si fijianul Nemani Nadolo a marcat un eseu la colt, pentru acordarea caruia a fost nevoie de acordul arbitrului video. Din pozitie dificila Slade a transformat restabilind egalitatea pe tabela de marcaj.

Pana in minutul 62 Crusaders au avut in doua randuri avantajul de partea lor, Slade a concretizat doua lovituri de pedeapsa, iar Foley unul, moment in care Ashley-Cooper a strapuns din nou defensiva neozeelandezilor, marcand cel de-al doilea eseu a lui Waratahs.

Slade si-a continuat seria loviturilor de pedeapsa reusite, si in minutul 75 Crusaders erau in avantaj de doua puncte. Avea sa fie insuficient insa, pentru ca Foley, de la aproximativ 45 de metri, a trimis balonul printre barele butului neozeelandezilor, iar Waratahs s-a impus cu rezultatul de 33-32.

Astfel, dupa doua finale pierdute in fata lui Crusaders, Waratahs au cucerit in premiera laurii de campioana, chiar in fata aceleiasi echipe, succes cu care au intrerupt seria celor doua titluri consecutive castigate de Chiefs, fiind in acelasi timp prima francizaaustraliana care castiga Super Rugby, dupa Reds care s-au impus in 2011.

ANZ Stadium, Sydney: Waratahs-Crusaders 33-32 (20-13)
Au marcat: Ashley-Cooper (2e), Foley (tr,7lp), respectiv Todd (e), Nadolo (e), Carter (tr), Slade (tr,6lp)

Waratahs: 15. Israel Folau, 14. Alofa Alofa, 13. Adam Ashley-Cooper, 12. Kurtley Beale, 11. Rob Horne, 10. Bernard Foley, 9. Nick Phipps, 8. WycliffPalu, 7. Michael Hooper (c), 6. Stephen Hoiles, 5. Jacques Potgieter, 4. Kane Douglas, 3. SekopeKepu, 2. Tatafu Polota-Nau, 1. Benn Robinson.
Rezerve: 16. Tola Latu, 17. Paddy Ryan, 18. Jeremy Tilse, 19. Will Skelton, 20. Mitch Chapman, 21. Pat McCutcheon, 22. Brendan McKibbon, 23. Peter Betham.

Crusaders: 15. Israel Dagg, 14. Kieron Fonotia, 13. Ryan Crotty, 12. Dan Carter, 11. Nemani Nadolo, 10. Colin Slade, 9. Andy Ellis, 8. Kieran Read (c), 7. Matt Todd, 6. Richie McCaw, 5. Sam Whitelock, 4. Dominic Bird, 3. Owen Franks, 2. Corey Flynn, 1. Wyatt Crockett.
Rezerve: 16. Ben Funnell, 17. Joe Moody, 18. Nepo Laulala, 19. Jimmy Tupou, 20. Jordan Taufau, 21. Willi Heinz, 22. Tom Taylor, 23. Johnny McNicholl.

1,870 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response