Los Pumas spera sa opreasca declinul in apropiatul Rugby Championship

Argentina.
Argentina.

Antrenorul Daniel Hourcade a convocat mai multi veterani in lotul echipei Argentinei pentru apropiatul Rugby Championship, sperand sa opreasca alunecarea echipei in clasamentul IRB.

Los Pumas intalnesc in primul meci Africa de Sud pe 16 august la Pretoria in prima runda a competitiei in care mai joaca Noua Zeelanda si Australia.

Intre cei 26 de jucatori chemati se regasesc si trei dintre eroii Cupei Mondiale din 2007, unde Argentina s-a situat pe locul al treilea: Juan Martin Fernandez Lobbe (Toulon), Juan Manuel Leguizamon (Lyon) – ambii fosti capitani – si Juan Martin Hernandez (Racing Metro).

Au fost rechemati si alti jucatori cu experienta, printre care Horacio Agulla (Bath), Marcos Ayerza (Leicester), Marcelo Bosch (Saracens), Juan Imhoff (Racing Metro), Leonardo Senatore (Worcester), iar talonerul Agustin Creevy (Worcester) a fost desemnat capitan.

Hourcade pune capat experimentelor ce au urmat retragerii multora din “generatia de aur” 2007, care au dus la pierderea majoritatii meciurilor test in ultimii doi ani si la alunecarea echipei pe locul al 12-lea in clasamentul IRB, de pe locul trei acum sapte ani.

Los Pumas au jucat doua meciuri de pregatire in Argentina cu echipa FC Grenoble din TOP14, castigand ambele partide cu 44 – 21 si 56 – 22. Dar antrenorul Hourcade stie ca pe 16 august pe stadionul Loftus Versveld din Pretoria, la 1300 de metri altitudine, Los Pumas vor trebui sa regaseasca forma de altadata ca sa evite dezastrul de anul trecut cand au pierdut in fata Springboks la Johannesburg cu 13 – 73, cea mai grea infrangere intr-un meci test in ultimii 16 ani.

In caz contrar, Los Pumas risca sa repete contraperformanta de anul trecut, cand au pierdut toate cele sase meciuri disputate in Rugby Championship cu cele mai bune trei echipe ale rugby-ului mondial.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile