Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Africa de Sud s-a impus greu in fata Argentinei

16 august 2014 INTERNATIONAL

La debutul in The Rugby Championship, editia 2014, Africa de Sud s-a impus in fata Argentinei dupa un joc a carui calitate a fost influentata de vremea potrivnica.

Practic diferenta a fost facuta de un eseu venit inca la debut atunci cand dupa un mol de margine Hendricks a scapat pe partea dreapta si i-a pasat decisiv lui Pienaar mijlocasul la gramada al lui Ulster marcand singurul eseu al partidei.

Astfel Springboks au avut inca din minutul 2 avantaj de 7-0 eseul fiind transformat de uvertura Pollard cel care a fost desemnat in acest an jucatorul Cupei Mondiale reezervate juniorilor aflat la ce-a dea doua selectie in echipa de seniori.

Argentina a redus diferenta cinci minute mai tarziu atunci cand forta inaintarii pumelor i-a determinat pe sud-africani sa greseasca si Sanchez a concretizat in puncte lovitura de pedeapsa obtinuta.

Rezultatul pauzei a fost stabilit inca din minutul 16 atunci cand Pollard a beneficiat de o noua tentativa de tinta pe care nu a ezitat sa o valorifica astfel ca dupa 40 de minute tabela de marcaj indica o diferenta de sapte puncte 10-3.

La doua minute dupa reluare inaintarea argentiniana si-a spus din nou cuvantul astfel ca Sanchez a marcat dintr-o noua lovitura de pedeapsa, in minutul 50 Steyn care l-a inlocuit pe Pollard in rolul de transformer refacand diferenta de sapte puncte.

Africa de Sud s-a impus cu rezultatul de 13-6 dupa o partida in care defensiva argentiniana a iesit in evidenta precum si jocul pilierului Ramiro Herrera, de la invingatori o impresie buna lasand flankerul Marcell Coetzee desemnat jucatorul meciului.

Loftus Versfel, Pretoria: Africa de Sud-Argentina 13-6 (10-3)

Au marcat: Pienaar(e),Pollard(tr,lp),Steyn(lp) respectiv Sanchez(2lp)
Africa de Sud: 15 Willie le Roux, 14 Cornal Hendricks, 13 Damian de Allende, 12 Jean de Villiers (c), 11 Bryan Habana, 10 Handré Pollard, 9 Ruan Pienaar, 8 Duane Vermeulen, 7 Marcell Coetzee, 6 Francois Louw, 5 Lood de Jager, 4 Bakkies Botha, 3 Jannie du Plessis, 2 Bismarck du Plessis, 1 Tendai Mtawarira.
Rezerve: 16 Adriaan Strauss, 17 Trevor Nyakane, 18 Frans Malherbe, 19 Eben Etzebeth, 20 Teboho Mohoje, 21 Francois Hougaard, 22 Morné Steyn, 23 Jan Serfontein.

Argentina: 15 Joaquín Tuculet, 14 Horacio Agulla, 13 Marcelo Bosch, 12 Santiago González Iglesias, 11 Manuel Montero, 10 Nicolás Sánchez, 9 Martín Landajo, 8 Juan Manuel Leguizamón, 7 Juan Martín Fernández Lobbe, 6 Pablo Matera, 5 Tomás Lavanini, 4 Mariano Galarza, 3 Ramiro Herrera, 2 Agustín Creevy (c), 1 Marcos Ayerza.
Rezerve: 16 Matías Cortese, 17 Lucas Noguera Paz, 18 Nahuel Tetaz Chaparro, 19 Matías Alemanno, 20 Leonardo Senatore, 21 Tomás Cubelli, 22 Jeronimo de la Fuente, 23 Lucas González Amorosino.

2,218 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response