Monday 06th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

A reinceput Top 14

18 august 2014 INTERNATIONAL, Stiri, TOP 14
Top 14.

Top 14.

In acest sfarsit de saptamana a pornit la start o noua editie a campionatului francez de rugby, Top 14.

In partida-uvertura, Toulon, campioana en-titre, s-a impus cu 29-15 in deplasarea efectuata in Tara Bascilor, la Bayonne. Toulon a fost la un eseu distanta de bonusul ofensiv, realizand doar doua incercari, prin Bastareaud si Smith. A fost primul joc al echipei din Toulon, fara decarul Wilkinson, retras din activitate.

Clermont a trecut greu pe teren propriu de Grenoble, cu 30-26. Ric, Chouly si Bardy au semnat eseurile invingatoarei, in timp ce Raitini si Alexandre au culcat balonul in terenul de tinta al gazdelor. Grenoble a luat un meritat bonus defensiv.

Bordeaux, fosta echipa a lui Silviu Florea, a castigat acasa cu 18-9 in fata nou promovatei Lyon. Cei doi pilieri romani ai oaspetilor au facut pereche, desi au fost initial desemnati ca jucatori de rezerva. Balan a intrat in minutul cinci, dupa accidentarea sud-africanului du Preez, in timp ce Pungea a debutat fiind trimis in joc in minutul 51.

Brive este prima lidera in Top 14, dupa un usturator 37-15 administrat altei noi venite in elita, La Rochelle. Patru eseuri au marcat amfitrionii, prin Germain, Mafi, Laranjeira si Bakaniceva.

Vicecampioana Castres a fost intrecuta in propriul fieff de Stade Francais cu 25-22. Martial, respectiv Arias, Uqena si Camara au fost cei care au realizat eseuri. Pilierul roman Mihaita Lazar a intrat in teren in minutul 58 la Castres, care s-a ales totusi cu bonusul defensiv.

Meci plin de suspans intre Toulouse si Oyonnax, transat in cele din urma cu 20-19 de prima formatie. Englezul Flood a reusit toate punctele invingatorilor, un eseu si cinci penalitati, in timp ce oaspetii au semnat o incercare prin Tongauiha. Vali Ursache nu a fost convocat la aceasta disputa soldata cu bonus defensiv pentru Oyonnax.

Montpellier a cedat acasa cu bonus defensiv in fata parizienilor de la Racing Metro 92, cu scorul de 19-16. Diferenta a facut-o dropgolul lui Goosen, din minutul 52, insa victoria a venit de la Sexton, care a fructificat in puncte o lovitura de pedeapsa, in minutul 78. Raportul eseurilor a fost egal, 1-1, Nagusa si Dumulin fiind marcatorii.

4,986 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response