Tuesday 02nd June 2020,
Federatia Romana de Rugby

Etapa spectaculoasa in Currie Cup

18 august 2014 CURRIE CUP, INTERNATIONAL, Stiri
Currie Cup.

Currie Cup.

Cea de-a doua etapa din Currie Cup a fost una spectaculoasa, cu 34 de eseuri marcate in patru partide, victorii la scor fiind obtinute de Western Province si Golden Lions.

Dupa ce in prima etapa a debutat cu victorie pe terenul lui Eastern Province, cea mai titrata echipa a competitiei, Western Province, a castigat si la prima partida pe propriul teren din aceasta editia, o victorie categorica cu 41-17 in fata lui Blue Bulls.

Senatla dubla, Cilliers, Carr, Rhodes si De Jongh au asigurat punctul bonus ofensiv, Catrakilis marcand din patru transformari si o lovitura de pedeapsa, toate in contul lui Westen Province, replica lui Blue Bulls constand in eseul lui Mbonami si patru penalitati concretizate de Potgieter.

Campionii en-titre, Natal Sharks, au revenit fiind condusi la pauza cu 7-6 de Pumas, pentru o victorie cu 34-17 care le-a adus si bonusul ofensiv in urma celor patru eseuri marcate in repriza secunda de Marais, Botes, Mtembu si Hadebe. Pentru nou-promovata Pumas cate un eseu au marcat Spies si Bothma.

Victoria cu 60-19 a lui Golden Lions in fata celor de la Eastern Province Kings face ca acestia sa fie liderii clasamentului general datorita punctaverajului superior in detrimentul lui Western Province, care a acumulat tot doua victorii cu bonus ofensiv.

Lions a marcat nu mai putin de noua eseuri prin Smith, Coetzee, Minnie, Combrinck, Hanekom si Britz, toti semnand cate o reusita alaturi de remarcatul partidei, Kriel, autor al unui hat-trick. De partea cealalta cele trei eseuri marcate de Davis, Cooke si Van Breda nu au putut decat sa indulceasca putin amaraciunea infrangerii.

Partida dintre Free State Cheetahs si Griquas a adus ambelor combatante puncte bonus, fiecare reusind sa marcheze cel putin patru incercari. Watts, Pretorius, Benjamin si dubla lui Rhule au asigurat punctul in plus pentru Cheetahs, acelasi lucru realizandu-l de partea cealalta Stevens, Schoeman, Van Dyk si Arendse.

Free State Cheetahs s-a impus cu rezultatul de 34-24, fiind la prima victorie in acest sezon dupa infrangerea oarecum surprinzatoare etapa trecuta pe terenul lui Pumas, in timp ce Griquas este inca in cautarea primului succes stagional.

Clasament:
1. Golden Lions – 10p (+69)
2. Western Province – 10p (+43)
3. Natal Sharks – 9p
4. Free State Cheetahs – 6p
5. Pumas – 4p
6. Griquas – 3p
7. Blue Bulls – 0p
8. Eastern Province Kings – 0p

Urmatoarea etapa va avea loc pe 23 august, dupa programul:
Blue Bulls – Eastern Province Kings
Western Province – Golden Lions
Natal Sharks – Free State Cheetahs
Pumas – Griquas

5,769 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response