Monday 23rd November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Argentina a fost la un pas de prima victorie in The Rugby Championship

24 august 2014 INTERNATIONAL, Stiri

Patru minute au despartit-o pe Argentina de o victorie istorica, prima de cand participa in turneul celor patru natiuni majore ale emisferei de sud, The Rugby Championship.

Primind la Salta vizita Africii de Sud, pumele au facut o partida foarte buna, pe care in majoritatea timpului au controlat-o in special datorita fortei pachetului de inaintare, lipsa de concentrare in defensiva insa a fost speculata de Springboks, care gratie experientei s-a impus fara a straluci.

Pana in minutul 22 puncte pe tabela de marcaj au venit doar din tentative de tinta. Sanchez a concretizat o penalitate, Pollard doua, in timp ce Hernandez a reusit un dropgol, la scorul de 6-6 Monero fiind primul care a strapuns defensiva sud-africanilor, marcand prima incercare a partidei.

Desi eseul a fost marcat la colt, Sanchez a transformat, avantajul de spate puncte al pumelor fiind insa anihilat pana la pauza. Mai intai Pollard a concretizat o penalitate, iar apoi Pienaar l-a pus in cursa pe Habana, care a marcat un eseu transformat de acelasi Pollard, dupa primele 40 de minute Africa de Sud conducand cu rezultatul de 16-13.

Imediat dupa reluare Argentina a marcat un nou eseu, mijlocasul la gramada Cubelli reusind sa treaca mai intai de blocajul cuplului DuPlessis-De Jager, pentru ca apoi cu Le Roux in spate sa finalizeze in terenul de tinta, incercarea fiind validata cu ajutorul arbitrului video.

Pumele nu au avut nevoie decat de inca patru minute pentru un al treilea eseu care a venit pe fondul presiunii inaintarii, urmate de o patrundere a fundasului Tuculet in ciuda efortului disperat al celor doi centri sud-africani De Villiers si De Allende.

Sanchez a transformat doar una din cele doua incercari, eseul lui Tuculet fiind marcat la colt, astfel ca in minutul 55 Argentina avea un avantaj aproape incredibil de 12 puncte, pentru ca in minutul amintit Sanchez s-a revansat concretizand o lovitura de pedeapsa.

A fost momentul in care Springboks au revenit in joc si primul semnal de alarma pentru pume l-a dat actiunea lui Hendricks incheiata cu eseu, zece minute mai tarziu un mol de margine aducandu-l pe Coetzee in situatia de a finaliza. Cum ambele reusite au fost transformate de Steyn, avantajul a trecut de partea vizitatorilor, rezultat 30-28.

Finalul a fost dramatic, si dupa ce Bosch a inclinat balanta in favoarea sud-americanilor cu o lovitura de pedeapsa concretizata de la peste 50 de metri, Steyn a dat lovitura de gratie atunci cand mai erau de disputat patru minute din timpul regulamentar Springboks obtinand astfel o victorie in extremis.

Africa de Sud s-a impus cu rezultatul de 33-31, iar in urmatoarea etapa va evolua la Perth impotriva Australiei, pentru ca Argentina sa se deplaseza la Nepier urmand a da piept cu campioana mondiala Noua Zeelanda.

Estadio Padre Ernesto Martearena, Salta: Argentina-Africa de Sud 31-33(13-16)
Au marcat: Montero(e), Cubelli(e),Tuculet(e), Sanchez(2lp,2tr), Bosch(lp), Hernandez(dg) respectiv Habana(e), Hendricks(e), Coetzee(e), Pollard(3lp,tr), Steyn(2tr,lp)

Argentina: 15. Joaquín Tuculet, 14. Lucas González Amorosino, 13. Marcelo Bosch, 12. Juan Martín Hernández, 11. Manuel Montero, 10. Nicolás Sánchez, 9. Martín Landajo, 8. Juan Manuel Leguizamón, 7. Juan Martín Fernández Lobbe, 6. Pablo Matera, 5. Tomás Lavanini, 4. Mariano Galarza, 3. Ramiro Herrera, 2. Agustín Creevy (c), 1 Marcos Ayerza.
Rezerve: 16. Matías Cortese, 17. Bruno Postiglioni, 18. Nahuel Tetaz Chaparro, 19. Matías Alemanno, 20. Leonardo Senatore, 21. Tomás Cubelli, 22. Jerónimo de la Fuente, 23. Horacio Agulla.

Africa de Sud: 15. Willie le Roux, 14. Cornal Hendricks, 13. Damian de Allende, 12. Jean de Villiers (c), 11. Bryan Habana, 10. Handrč Pollard, 9. Ruan Pienaar, 8. Duane Vermeulen, 7. Juan Smith, 6. Francois Louw, 5. Lood de Jager, 4. Eben Etzebeth, 3. Jannie du Plessis, 2. Bismarck du Plessis, 1. Gurthrö Steenkamp.
Rezerve: 16. Adriaan Strauss, 17. Tendai Mtawarira, 18. Frans Malherbe, 19. Bakkies Botha, 20. Marcell Coetzee, 21. Francois Hougaard, 22. Morné Steyn, 23. Lwazi Mvovo.

4,058 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response