Tuesday 07th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Etapa secunda a Top 14, fara surprize majore

25 august 2014 INTERNATIONAL, Stiri, TOP 14

Cea de-a doua etapa a Top 14, campionatul de elita al Frantei, a inregistrat rezultate in sfera normalului. Uvertura a fost a celor de la Toulouse, care au invins categoric cu 35-6 pe Castres. Gazdele au luat bonusul ofensiv, dupa patru eseuri semnate de Fickou, Doussain, Medard si Bezy. Pilierul roman Mihaita Lazar a fost rezerva la Castres si a intrat in teren in minutul 57. El a primit apoi un cartonas galben in minutul 66.

Brive a fost invinsa acasa de Clermont cu 21-6, intr-un meci fara eseuri. S-a remarcat Lopez, de la oaspeti, cu o executie tehnica de finete, finalizata cu dropgol.

Bascii de la Bayonne au luat bonusul ofensiv in partida cu Oyonnax, scor 38-12. Rockococo, Speeding doua, Arganese si Fernandez, respectiv Bousses si Lasalle au conturat un raport al eseurilor de 5-2. Vali Ursache, accidentat, nu a fost convocat la oaspeti.

Bordeaux a trecut Racing Metrou 92 Paris cu 30-21. Toetu, Ray si Gouitoune au marcat incercarile invingatorilor, iar dubla lui Thomas i-a tinut pe oaspeti in joc.

Montpellier a trecut foarte greu de Grenoble, cu 20-17. Organizatorii au reusit un singur eseu, prin Tolou, in timp ce oaspetii au marcat de doua ori prin acest procedeu, prin Buckle si Raitini. Meciul s-a decis la ultima faza, când Pellisie a valorificat o lovitura de pedeapsa si a impiedicat egalitatea.

Scorul etapei l-a inregistrat campioana Toulon, care a dispus de La Rochelle, cu 60-19. Rezultatul-fluviu s-a configurat dupa cele noua eseuri ale campionilor, semnate de Bruni, Smith doua, Batareaud, Giteau, Mitchell, Delon Armitage, Masoe si O”Connor. Oaspetii au evoluat curajos si au fost rasplatiti cu 3 eseuri marcate de Alofa, Barraque si Cler.

In ultimul joc, Stade Francais s-a impus cu 23-20 in fata celor de la Lyon. Ioane Si sinzelle au marcat incercarile parizienilor, care la acest capitol au fost dominati de oaspeti. Lyonezii s-au intors acasa cu bonusul defensiv si cu trei eseuri aduse de Januarie, Nallet si Fourie. Pilierul stanga Bogdan Balan a fost titular in gramada oaspetilor, fiind inlocuit in repriza secunda. Pungea nu a intrat pe raportul de joc al aceleiasi echipe.

Clasament:
1. Toulon 9 puncte
2. Toulouse 9puncte
3. Clermont 8puncte
4. Bordeaux 8 puncte
5. Stade Francais 8 puncte
6. Bayonne 5 puncte
7. Brive 5 puncte
8. Montpellier 5 puncte
9. Racing Metrou 92 4 puncte
10. Grenoble 2 puncte
11. Lyon 1 punct
12. Oyonnax 1 punct
13. Castres 1 punct
14. La Rochelle 0 puncte

4,715 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response