Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Northland a produs surpriza etapei in ITM Cup

25 august 2014 INTERNATIONAL, ITM CUP, Stiri

In cea de-a doua etapa din ITM Cup, alaturi de succesele la scor inregistrate de Canterbury, Tasman si Auckland s-a evidentiat victoria lui Northland asupra lui Wellington, avand in vedere ca primii fac parte din cel de-al doilea esalon valoric.

Dupa esecul suferit in prima etapa chiar pe propriul teren, Wellington a cedat in deplasare la Northland, scor 35-5 gazdele luand si bonsulofensiv pentru cele cinci eseuri marcate de Macilai si Pryor cate o dubla, respectiv Dunn. In ciuda diferentei de esalon valoric leii nu au reusit decat un eseu de onoare prin Woodward.

Canterbury este in mare forma si dupa ce au zdrobit pe Auckland, ros-negrii s-au impus la Hamilton cu 58-27 in fata lui Waikato. Partida a fost un festival al incercarilor, opt de partea invingatorilor, trei in contul invinsilor. Pentru Canterbury, pe lista marcatorilor si-au trecut numele Taylor, Todd, Symons, Keresoma, Belyendaal, Osborne, Goodhue si Sanders incercarile lui Waikato fiind semnate de Webber si Weberdubla.

La editia de debut in Premiership Tasman a contabilizat cea de-a doua victorie, un categoric 56-27 pe terenullui Bay of Plenty. Ambele echipe s-au ales cu bonusul ofensiv, Kainga, Royal, Nemani si Bardoul marcand eseurile lui Steamers, in timp ce pentru Makoscate o finalizare in terenul de tinta au reusit MacDonald, Marshall, Christie, Fonotia, Lowe, Banks si Havili.

Auckland a razbunat esecul usturator de la Christchurch si a castigat in deplasare la Manawatu cu 35-7. Anscombe a fost eroul invingatorilor cu un eseu, doua transformari si trei penalitati, bonusul ofensiv fiind asigurat de alte trei incercari, avandu-i ca autori pe Moala, F. Saili si P.Saili . Eves a marcat eseul de onoare al celor supranumiti Turbos.

Echipa condusa de Tana Umaga, Counties Manukau, si-a pus in joc pentru prima data trofeul Ranfurly Shield pe care-l detine din septembrie anul trecut. Steelers au aparat cu greu trofeul, reusind sa castige in fata lui Otago cu 29-25, o victorie cu bonus ofensiv totusi pentru cele patru eseuri marcate de Hyatt, Raaymakers, Taufua si Stanley. Otago putea intoarce soarta partidei pe final, cand Seiuli si Fuatai au marcat cate un eseu in minutele 72, respectiv 77.

O alta echipa din Championship, Hawke’s Bay, a reusit sa intreaca o formatie din Premiership, Taranaki, partida fiind una deosebit de spectaculoasa, in care alb-negrii au marcat trei eseuri, Tongia dubla si Buckman, fata de doar doua reusite ale galben-negrilor, rezultatul final fiind 29-26.

North Harbour si Southland s-au intrecut in cadrul Championship, esalonul secund, Southland obtinand un succes cu 25-21 prin eseul lui Halaholo si cele 20 de puncte venite din piciorul lui Sopoaga, autor a sase lovituri de pedeapsa si a unei transformari.

Clasament:
Premiership
1.Canterbury-10p
2.Tasman-10p
3.Counties Manukau-7p
4.Auckland-5p
5.Waikato-5p
6.Taranaki-3p
7.Wellington-0p
Championship
1.Southland-8p
2.Northland-6p
3.Otago-5p
4.Hawke’s Bay-4p
5.Manawatu-4p
6.North Harbour-1p
7.Bay of Plenty-1p

Urmatoarea etapa este programata in perioada 27-31 august dupa programul:
Waikato-Taranaki
Canterbury-Northland
Wellington-Manwatu
Counties Manukau-Hawke’s Bay
Southland-Otago
North Harbour-Waikato
Taranaki-Bay of Plenty
Auckland-Tasman

5,507 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response