Tuesday 24th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Tripleta fratilor du Plessis – linia intai pentru Springboks

29 august 2014 INTERNATIONAL, Stiri

Doi dintre cei mai buni jucatori de rugby din lume, la ora actuala, sunt fratii du Plessis, care evolueaza in linia intai a nationalei Africii de Sud.

Jannie, in varsta de 32 de ani, este cel mai mare si evolueaza pe post de pilier dreapta. El este insotit de fratele lui Bismarck, in varsta de 30 de ani, care e taloner. Cei doi sunt deja consacrati, fiind senatori de drept in nationala Springboks.

Cel care ar putea intregi componenta liniei intai e mezinul Tabbie, care insa este specializat tot pentru postul de taloner, deci ar trebui sa il concureze pe Bismarck.

Tabbie are 22 de ani si evolueaza la Eastern Province Kings. Deocamdata cariera lui nu a avut un traiect atat de spectaculos ca al fratilor mai mari, insa specialistii ii prevad un frumos viitor celui de-al treilea frate du Plessis.

Jannie du Plessis evolueaza pentru Sharks in Super XV si pentru Natal Sharks in competitia interna provinciala, are 56 de selectii in nationala, iar specializarea sa este cea de medic. El a avut o ocazie neasteptata sa isi puna cunostintele in practica in 2009, când linia a doua de la Brumbies, Shawn Mackay, a fost lovit de o masina la iesirea dintr-un club de noapte din Durban. Desi fusesera adversari pe teren, Jannie i-a acordat primele ingrijiri si a chemat ambulanta. Din nefericire, rugbystul australian nu a mai putut fi salvat.

Bismarck este coechipier cu fratele sau in competitiile din emisfera sudica, iar la nationala a strans deja 62 de selectii si 45 de puncte. El a fost in centrul atentiei la controversatul cartonas rosu primit anul trecut la meciul cu Noua Zeelanda, in The Rugby Championship. Decizia a fost revocata apoi de comisia de disciplina, care nu l-a suspendat nicio etapa.

Jannie si Bismarck au fost titulari la dubla de debut din actuala editie a The Rugby Championship, cand Africa de Sud a trecut greu de Argentina, cu 13-6, respectiv 33-31 in deplasare.

foto: www.dispatchlive.co.za

10,696 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response