Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Runda surprizelor in Top 14

31 august 2014 INTERNATIONAL, Stiri, TOP 14

Etapa a treia a campionatului francez de rugby, esalonul de elita, Top 14, a fost una punctata cu o serie de surprize. Practic, in urma meciurilor din week-end niciuna din cele 14 componente ale plutonului fruntas nu a ramas neinvinsa.

Clermont a fost depasita, contrar asteptarilor, pe teren propriu de Montpellier, cu 21-20. Gazdele au reusit singurul eseu al meciului, prin Lee, insa precizia la buturi a oaspetilor a facut ca Montpellier sa se intoarca acasa cu toate cele patru puncte. Francios Trinh Duc a adus victoria, dupa ce a concretizat in puncte o lovitura de pedeapsa in ultimul minut de joc. Uvertura celor de la Montpellier a marcat si doua dropgoluri, in repriza secunda. La pauza, Clermont a condus cu 8-6.

Nou promovata La Rochelle a bifat primul succes in elita, dupa un eclatant 37-25 cu Toulouse. Fosta echipa a lui Petrisor Toderasc a marcat trei eseuri gratie celor doua aripi din emisfera sudica, Bobo si Alofa, doua. Audy a fost impecabil la buturi si a anulat astfel cele trei eseuri inscrise de toulousani, prin Flynn, Tekori si McAllister. La pauza, oaspetii au condus cu 17-16.

Castres a luat bonusul ofensiv dupa 30-6 acasa cu Bayonne. Garvey, Dumora si Mach au inscris cele trei eseuri suficiente pentru bonificatie. Mihaita Lazar a intrat pilier stanga la Castres, in minutul 59.

Grenoble s-a ales cu bonusul ofensiv, in urma succesului cu 37-23, in fata celor de la Bordeaux. Raportul eseurilor de 5-2 s-a datorat in mare masura aripii Ratini, care a inscris trei incercari. L-au completat pe tabela coechipierii Hunt si Grice, dar si adversarii Lesgourgues si Guitoune.

Prima victorie si pentru Lyon, revenita in elita. Bogdan Balan si coechipierii au castigat cu 24-6 meciul cu Brive, dupa doua eseuri semnate de aripa Toby Arnold. Balan a fost titular la postul de pilier stanga, fiind inlocuit din teren in minutul 49.

Victorie surprinzatoare prin proportii pentru Oyonnax, care a invins cu 33-6 pe Stade Francais. Fara Vali Ursache, inca accidentat, gazdele au marcat eseuri prin Donguy, doua, Urdapilleta si Hansell-Pune.

Campioana Toulon s-a recunoscut invinsa pe terenul celor de la Racing Metrou 92, scor 17-10. Van der Meerwe si Machenaud, respectiv O”Connor au reusit eseurile unui meci la care, in prima repriza, scorul a fost 10-7. Toulon nu a luat bonusul defensiv, deoarece din acest sezon, marja de acordare a scazut de la 7 la 5 puncte.

La capatul acestei etape s-a acordat o bonificatie defensiva (Clermont), dar si trei ofensive (Oyonnax, Grenoble si Castres).

Clasamentul arata astfel:

1. Toulon 9 puncte
2. Clermont 9 puncte
3. Toulouse 9 puncte
4. Montpellier 9 puncte
5. Bordeaux 8 puncte
6. Racing Metrou 92 8 puncte
7. Stade Francais 8 puncte
8. Grenoble 7 puncte
9. Oyonnax 6 puncte
10. Castres 6 puncte
11. Lyon 5 puncte
12. Brive 5 puncte
13. Bayonne 5 puncte
14. La Rochelle 4 puncte

6,816 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response