Thursday 28th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Hawke’s Bay a cucerit Ranfurly Shield

1 septembrie 2014 INTERNATIONAL, ITM CUP

In cadrul etapei a treia din ITM Cup partida dintre Counties Manukau si Hawke’s Bay, in afara punctelor puse in joc, s-a disputat si pentru trofeul Ranfurly Shield.

Ranfurly Shield sau Log’o Wood este un trofeu pentru care provinciile din Noua Zeelanda se infrunta incepand cu anul 1904, sezonul trecut Counties Manukau castigandu-l prin succesul obtinut pe terenul lui Hawke’s Bay. De atunci Steelers au ramas in posesia acestuia, regula de baza fiind ca apararea trofeului se face in mod exclusiv in partidele de pe propriul teren si nu poate fi cucerit decat printr-o victorie in deplasare.

Acum a venit randul lui Hawke’s Bay sa-si ia revansa obtinand o victorie dramatica cu 27-21 intr-o partida in care Counties Manukau a marcat doua eseuri prin Auva’a si Pulu pentru ca de partea invingatorilor O’Connor cu o dubla, Eaton si Tongia sa aduca in plus si punctul bonus ofensiv in clasament.

Cea mai grea misiune in acesta runda a avut-o Taranaki care a jucat doua partide intr-un interval de numai patru zile. In prima disputa galben-negrii au castigat pe terenul lui Waikato cu 46-17 M.McKenzie fiind omul meciului cu doua eseuri, patru transformari si doua lovituri de pedeapsa. Si al doilea meci a insemnat tot un succes cu bonus ofensiv, victoria cu 41-3 in fata lui Bay of Plenty aducandu-l din nou in atentie pe M.McKenzie, autor a unui eseu, patru transformari si o penalitate.

Waikato a revenit si ea pe teren in aceasta runda reusind o victorie in deplasare pe terenul lui North Harbour, echipa din Championship, cu rezultatul de 22-16. Cum la eseuri a fost egalitate, Raikuna marcand pentru gazde, Ben Tameifuna pentru invingatori, diferenta a facut-o D.McKenzie cu o transformare si cinci lovituri de pedeapsa concretizate in puncte.

Pentru Wellington se anunta un sezon infernal pentru ca Lions au ajuns la cea de-a treia partida fara victorie cedand si in acesta runda cu 27-21 in fata lui Manawatu, echipe din al doilea esalon valoric, chiar pe propriul teren. Woodward si Fahamokitoa au marcat cate un eseu pentru Wellington, Black si Booth pentru Turbos, Black insa a fost eficient si din fata butului cu o transformare si cinci lovituri de pedeapsa.

Canterbury in schimb merge ceas, ros-negrii bifand cel de-al treilea succes consecutiv cu punct bonus dupa victoria 48-3 in fata lui Northland. Sase eseuri au contabilizat invingatorii autori fiind Drummond, Manu dubla, Sanders, Goodhue si Osborne la care s-au adaugat sase transformari si doua penalitati semnate de Slade.

Tasman continua sa faca senzatie de la promovarea in primul esalon valoric reusind un rezultat de egalitate, 16-16 pe terenul celei mai titrate echipe din competitie, Auckland. Luatua pentru gazde respectiv MacDonald pentru vizitatori au marcat cate un eseu iar makos continua sa ramana neinvinsi in clasamentul Premiership.

In Championship, lidera este Otago care s-a impus pe terenul lui Southland cu 33-22 in ciuda multitudinii de puncte marcate nicuna dintre echipe nereusind sa adune si puncte bonus. Halaholo, Jackman si Hardie au marcat cate un eseu pentru Southland, Walden, Collins si Renton pentru Rzorbacks, in ciuda egalitatii la incercari marcate, victoria ultimilor venind dupa tentativele de tinta reusite de Parker.

Clasament:

Premiership

1.Canterbury-15p
2.Taranaki-13p
3.Tasman-12p
4.Waikato-9p
5.Counties Manukau-8p
6.Auckland-7p
7.Wellington-1p

Championship

1.Otago-9p
2.Hawke’s Bay-9p
3.Southland-8p
4.Manawatu-8p
5.Northland-6p
6.North Harbour-2p
7.Bay of Plenty-1p

Urmatoarea etapa se va disputa intre 3 si 7 septembrie dupa programul:

Manawatu-Bay of Plenty
Otago-Canterbury
Tasman-Waikato
Northland-Hawke’s Bay
Auckland-Wellington
Taranaki-Southland
Manawatu-Counties Manukau
Bay of Plenty-North Harbour

4,288 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response