Tuesday 02nd June 2020,
Federatia Romana de Rugby

Pumas, performera etapei din Currie Cup

1 septembrie 2014 CURRIE CUP, INTERNATIONAL

Etapa a patra din Currie Cup a inregistrat o surpriza prin victoria lui Pumas, nou-venita in primul esalon valoric al Africii de Sud, in detrimentul campionilor en-titre Natal Sharks, aflati la prima infrangere stagionala.

Partida a avut o desfasurare palpitanta pentru ca rechinii au revenit de la 18-9 pentru a conduce cu 22-18 in minutul 70 chiar daca au marcat un singur eseu prin Marais pentru ca Zeilinga a fost exact in fata butului cu o transformare si cinci lovituri de pedeapsa. Pumas s-au impus gratie eseurilor marcate de Bothma, Standen, Wetermeyer si Mtyanda, ultimele doua in minutele 70, respectiv 72.

Rezultatul final a fost 32-22 si astfel Pumas si-a luat revansa pentru singura infrangere de pana acum suferita in urma cu doua etape chiar la Durban in fata lui Natal Sharks care in prezent a coborat pana pe treapta a patra a clasamentului general.

Singura echipa neinvinsa a ramas Western Province care s-a impus greu pe terenul lui Blue Bulls cu rezultatul de 23-18 dupa ce gazdele au avut un inceput de partida mai bun conducand cu 10-6. Du Plessis si Mastriet au marcat cate un eseu pentru invinsi, Van Wyk si Senatla pentru invingatori la care s-au adugat tentativele de tinta concretizate de Catrakilis si Coleman.

Griquas a ramas fara victorie in acest sezon nereusind sa faca fata in partida cu Cheetahs dupa ce din minutul 34 a fost nevoita sa evolueze in 14 jucatori, Greef primind cartonas rosu. Rezultatul final a fost de 36-25, victoria lui Cheetahs fiind asigurata de incercarile semnate de Uys, Benjamin, Blommetjies, Burger, si Cook pentru Griquas, Meyer, Bezuidenhout si Arendse trecandu-si numele pe lista marcatorilor de eseuri.

Nici Eastern Province Kings nu a reusit sa sparga gheata in privinta victoriilor suferind o noua infrangere de aceasta data in fata lui Golden Lions cu rezultatul de 41-22 chiar pe propriul teren. Kriel, Dreyer, Van der Merwe, Mostert si Minnie au asigurat bonusul ofensiv pentru Lions in timp ce in contul invinsilor au fost trecute trei incercari semnate de Gates, Soyizwapi si un eseu de penalizare.

Clasament general:

1.Western Province-18p
2.Golden Lions-15p
3.Pumas-14p
4.Natal Sharks-13p
5.Free State Cheetahs-12p
6.Blue Bulls-6p
7.Griquas-3p
8.Eastern Province Kings-1p

Urmatoarea etapa va avea loc pe 6 septembrie dupa programul:

Western Province-Eastern Province Kings
Golden Lions-Blue Bulls
Natal Sharks-Griquas
Free State Cheetahs-Pumas

4,445 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response