Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Doua recorduri Richie McCaw, plus alte doua la orizont

5 septembrie 2014 INTERNATIONAL, Stiri

Celebrul jucator neozeelandez de linia a treia, Richie McCaw, a contribuit din plin la victoria echipei sale, 51-20 contra Australiei, la Auckland, in etapa a doua a The Rugby Championship.

Flankerul dreapta a reusit sa inscrie doua eseuri, iar evolutia sa a fost unanim apreciata de catre specialistii prezenti la fata locului.

Pe de alta parte, la nivelul carierei personale, prin cele doua incercari marcate impotriva ”Cangurilor”, Richie McCaw a atins doua borne record ale rugby-ului mondial.

McCaw a devenit inaintasul (vorbim de natiunile majore) cu cele mai multe eseuri la nivel international, 23.

De asemenea, cum pentru Noua Zeelanda meciurile cu Australia au o incarcatura deosebita, McCaw se mai bucura de un record, acela de a fi inscris de 11 ori impotriva unei singure adversare, in speta chiar Australia.

Cum Richie McCaw intentioneaza sa isi pastreze titlul mondial obtinut pe teren propriu cu All Blacks, in 2011, Cupa Mondiala din 2015 este un obiectiv tangibil pentru gramadarul celei mai bune echipe din lume la momentul actual.

Richie McCaw se afla in urmarirea a doua noi recorduri mondiale. El doreste sa devina jucatorul cel mai selectionat si este la 12 partide de acest deziderat. Cu 129 de meciuri in tricoul All Blacks, Richie McCaw urmareste sa il detroneze pe irlandezul Brian O”Driscoll, care a jucat pentru nationala sa de 141 de ori.

McCaw a evoluat pana acum in 16 partide la turneele finale de Cupa Mondiala, recordman la acest capitol fiind englezul Jason Leonard, cu 22 de meciuri.

foto: www.swide.com

In cazul in care McCaw va juca integral in 2015, inclusiv finala mica sau mare, el poate ajunge la 23 de meciuri la competitiile desfasurate sub egida Cupei Mondiale.

Richie McCaw a fost ales de trei ori cel mai bun jucator al lumii, in 2006, 2009 si 2010.

9,428 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response