Sunday 29th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Victorie cu bonus ofensiv pentru All Blacks in partida cu Argentina

6 septembrie 2014 INTERNATIONAL, Stiri

La Napier in a treia etapa din The Rugby Championship, Noua Zeelanda a dispus cu rezultatul de 28-9 de Argentina, in ciuda diferentei de scor, bonusul ofensiv fiind obtinut cu un minut inainte de finalul disputei.

In primul sfert de ora tabela de marcaj a ramas nemodificata, pumele reusind sa mentina echilibrul gratie fortei pachetului de inaintare scorul fiind deschis de Barrett dintr-o lovitura de pedeapsa, la care Sanchez a raspuns in minutul 18, readucand egalitatea.

Prima incercare a jocului a venit in minutul 26, atunci cand Barrett a combinat cu Smith, care a trimis inteligent un balon de urmarire pe care Savea l-a culcat in terenul de tinta al sud-americanilor. Barrett a ratat transformarea cateva minute mai tarziu Sanchez reducand ecartul la 8-6 dupa o lovitura de pedeapsa.

Scorul pauzei a fost stabilit de o actiune initiata de Barrett, care a batut defensiva neatent pozitionata a pumelor, pentru ca apoi sa-l gaseasca in suport pe Messam, care a finalizat cu eseu. Cum nici aceasta incercare nu a fost transformata dupa 40 de minute All Blacks conduceau cu 13-6.

Imediat dupa reluare in urma unei gramezii din care A.Smith a scos pentru Barrett, uvertura neozeelandezilor l-a deschis pe Savea si acesta cu o cursa irezistibila a marcat cel de-al treilea eseu ramas tot fara transformare.

Pana spre final jocul a fost echilibrat cu cate o penalitate semnata de Slade si Sanchez, minutul 72 aducand eseul al patrulea pentru All Blacks prin A.Smith. Slade a transformat din pozitie centrala si Noua Zeelanda a obtinut cea de-a doua victorie in aceasta editie a The Rugby Championship fiind lidera la zi a clasamentului.

Napier: Noua Zeelanda – Argentina 28-9 (13-6)
Au marcat: Savea (2e), Messam (e), A.Smith (e), Barrett (lp), Slade (lp,tr), respectiv Sanchez (3lp)

Noua Zeelanda: 15. Israel Dagg, 14. Ben Smith, 13. Conrad Smith, 12. Ma’aNonu, 11. Julian Savea, 10. Beauden Barrett, 9. Aaron Smith, 8. Kieran Read, 7. Richie McCaw (c), 6. Liam Messam, 5. Sam Whitelock, 4. Brodie Retallick, 3. Owen Franks, 2. Dane Coles, 1. Wyatt Crockett.
Rezerve: 16. Keven Mealamu, 17. Ben Franks, 18. Joe Moody, 19. Jeremy Thrush, 20. Sam Cane, 21. TJ Perenara, 22. Colin Slade, 23. Malakai Fekitoa.

Argentina: 15. Joaquín Tuculet, 14. Horacio Agulla, 13. Marcelo Bosch, 12. Juan Martín Hernández, 11. Lucas González Amorosino, 10. Nicolás Sánchez, 9. Martín Landajo, 8. Leonardo Senatore, 7. Juan Martín Fernández Lobbe, 6. Juan Manuel Leguizamón, 5. Tomás Lavanini, 4. Mariano Galarza, 3. Ramiro Herrera, 2. Agustín Creevy (c), 1. Marcos Ayerza.
Rezerve: 16. Matías Cortese, 17. Luca Noguera Paz, 18. Nahuel Tetaz Chaparro, 19. Matías Alemanno, 20. Rodrigo Báez, 21. Tomás Cubelli, 22. Santiago González Iglesias, 23. Juan Imhoff.

Clasament:
1. Noua Zeelanda – 12p
2. Africa de Sud – 9p
3. Australia – 6p
4. Argentina – 2p

6,777 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response