Thursday 28th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Campionii en-titre, Natal Sharks, au fost invinsi pe propriul teren de Griquas

8 septembrie 2014 CURRIE CUP, INTERNATIONAL, Stiri

In etapa a V-a din Currie Cup supriza a produs-o Griquas, care s-a impus cu rezultatul de 21-18 pe terenul campioanei en-titre, Natal Sharks, obtinand astfel prima victorie stagionala.

Griquas a condus la pauza cu 15-8, dar apoi rechinii au reusit sa egaleze, pentru ca lovitura de gratie sa vina in minutul 80, atunci cand Brummer a marcat punctele victoriei dintr-un dropgol. Adriaanse si Du Toit au inscris cate un eseu pentru Sharks, in timp ce Prinsloo cu ale sale sase lovituri de pedeapsa a tinut-o pe Griquas in viata pana la dropgolul din final.

Pumas continua parcursul excelent si victoria cu 31-17 obtinuta la Bloemfontein in fata lui Cheeaths i-a urcat pe jucatorii lui Jimmy Stonehouse pe treapta a doua a clasamentului. Skorbinski, Speckman si Coetzer au marcat cate un eseu, Standen o transformare si patru penalitati, toate in contul lui Pumas, de la invinsi Du Plessis si Pretorius trecandu-si numele pe lista marcatorilor de incercari.

Western Province a realizat scorul etapei invingand cu 49-14 pe Eastern province Kings, De Jongh dubla, Kolisi dubla, Kolbe,Van Wyk si Elstadt marcand sapte eseuri, toate transformate de Catrakilis si Coman. Eastern Province a replicat prin eseurile semnate de Schoeman si Whitehead, regii fiind pe ultima treapta a clasamentului, fara victorie obtinuta in primele patru etape.

Blue Bulls a reusit cea de-a doua victorie dupa succesul cu 36-26 in fata lui Golden Lions. Beyers, Odendaal si Hattingh au marcat cate un eseu, Potgieter trei transformari, respectiv cinci lovituri de pedeapsa, in contul invinsilor Smith si Muller semnand cate o incercare, Combrinck doua transformari si patru penalitati.

Clasament:
1.Western Province-23 puncte
2.Pumas-18 puncte
3.Golden Lions-15 puncte
4.Natal Sharks-14 puncte
5.Cheetahs-12 puncte
6.Blue Bulls-10 puncte
7.Griquas-7 puncte
8.Eastern Province-1 punct

Urmatoarea etapa va avea loc intre 12 si 13 septembrie dupa programul:
Eastern Province Kings – Blue Bulls
Cheetahs – Natal Sharks
Golden Lions – Western Province
Griquas – Pumas

6,093 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response