Thursday 03rd December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Clermont, prima in clasament dupa a patra etapa din Top 14

8 septembrie 2014 TOP 14
Primul meci al etapei s-a finalizat cu o victorie categorica a celor de la Montpellier, 43-10 cu Castres. Succesul cu bonus ofensiv a fost posibil si pentru ca oaspetii au ramas in inferioritate numerica din minutul 10, când Beattle a primit cartonas rosu.
Montpellier a marcat sase eseuri, prin Galeiter, Mowen, Pellissie, Timani, Ebersohr si o incercare de penalizare. Eseul de onoare pentru vicecampioni a fost reusit de Dumora. La Castres a evoluat si internationalul roman Mihaita Lazar, introdus pe post de pilier stanga, in minutul 47.
Brive s-a impus cu 26-19 in fata celor de la Stade Toulousain, raportul eseurilor fiind 2-1. Marcatori Migliardi si Masilevu, respectiv Maka. La pauza, Brive a condus cu 16-6.
Clermont a acumulat bonusul ofensiv in fata celor de la Racing Metrou 92 Paris, dupa o victorie cu scorul de 32-6. Cele patru eseuri suficiente pentru bonus au fost aduse de Rougerie, doua, Zirakashvili si Lapandry.
Grenoble s-a impus cu 30-12 in meciul cu lanterna rosie La Rochelle. Mac Leod a marcat cel mai rapid eseu al rundei, in minutul 1. Incercarile semnate apoi de Ratini si Wisniewski au concurat pentru obtinerea bonusului ofensiv.
Lyon, nou promovata in elita, s-a impus cu 26-23 in meciul cu Oyonnax. Gazdele au condus cu 26-16, iar in penultimul minut Oyonnax a marcat un eseu pentru bonus defensiv. Raportul incercarilor a fost egal, 2-2, marcatorii fiind Arnold si Fourie, respectiv Browne si Lespinas. La pauza, tabela a indicat 13-9 in favoarea oaspetilor. Bogdan Balan a jucat la Lyon pe post de pilier stanga, fiind titular pana in minutul 53. Celalalt pilier roman de la Lyon, Pungea, nu a fost convocat. Vali Ursache, de la Oyonnax, este accidentat.
Stade Francais a castigat intr-un meci cu puncte multe, 34-29 in fata celor de la Bayonne. Parisse, Burban, Slimani, Mayacavelu si Dupuy au marcat incercarile pariziene, iar oaspetii au raspuns, in replica, prin eseurile lui Iquiniz si Speeding. Bascii au luat bonusul defensiv, dupa ce la pauza tabela de marcaj indica 17-10 pentru gazde. Pentru ca la eseuri a fost 5-2, Stade Francais a luat si ea bonus ofensiv.
Toulon a trecut foarte greu de Bordeaux 18-13, la pauza 12-10. Toate punctele gazdelor au fost realizate de Michalak din lovituri de pedeapsa, in timp ce girondinii au inscris un eseu prin Rey.
Dupa o runda spectaculoasa, s-au acordat  patru bonusuri ofensive (Montpellier, Clermont, Stade Francais si Grenoble), dar si trei bonusuri defensive (Oyonnax, Bayonne si Bordeaux).
Clasament:
1. Clermont 14 puncte
2. Montpellier 14  puncte
3. Toulon 13  puncte
4. Stade Francais 13  puncte
5. Grenoble 12  puncte
6. Toulouse 9  puncte
7. Lyon 9  puncte
8. Bordeaux 9  puncte
9. Brive 9  puncte
10. Racing Metrou 92 Paris 8  puncte
11. Oyonnax 7  puncte
12. Bayonne 6  puncte
13. Castres 6  puncte
14. La Rochelle 4  puncte

5,412 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response