Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Partide echilibrate in a patra etapa din ITM Cup

8 septembrie 2014 INTERNATIONAL, ITM CUP, Stiri

Doar doua echipe au reusit sa obtina bonusul ofensiv in etapa a IV-a din ITM Cup, Taranaki, care a facut scorul etapei si Bay of Plenty, invinsa pe terenul lui Manawatu, dar avand patru eseuri marcate.

Canterbury continua sa fie lidera in Premiership, cu patru victorii in tot atatea partide disputate, ultimul succes venind pe terenul lui Otago, unde ros-negrii s-au impus greu cu rezultatul de 23-16. Spence a marcat un eseu pentru invinsi in timp ce Manu si Thompson au asigurat incercarile in contul lui Canterbury, Mo’unga evidentiindu-se din fata butului cu doua transformari si trei lovituri de pedeapsa.

Si Tasman ramane in continuare fara infrangere, victoria lui Makos venind in minutul 80 al partidei disputate pe propriul teren cu Waikato. Rezultatul final a fost de 23-16, Malneek si Halanukonuka marcand cate un eseu pentru invingatori, O’Donnell trecandu-si numele pe lista marcatorilor de incercari de la invinsi.

Derby-ul de traditie dintre Auckland si Wellington a revenit primilor, care s-au impus cu 31-30 avand o revenire spectaculoasa, dupa ce au fost condusi in minutul 36 cu 30-6. Gibson, Hickey si Aso au marcat eseuri pentru invingatori, Umaga-Marshall, Treeby si Curtis pentru invinsi, diferenta fiind facuta de tentativele de tinta reusite ale lui Anscombe.

Dupa ce in sezonul trecut a deceptionat, Taranaki se afla in acest moment pe pozitia a doua a clasamentului, gratie victoriei cu 41-19 in dauna lui Southland. Gibson-Park,Thompson dubla, Iopu-Aso, Tamanivalu si Brodhurst au marcat eseurile care au asigurat si bonusul ofensiv, de la invinsi Hardie si Halaholo semnand cate o finalizare in terenul de tinta advers.

Manawatu a disputat doua partide in aceasta runda, ambele incheiate cu victorii pentru Turbos, care astfel conduc in clasamentul Championship. A fost un 29-27 cu Bay of Plenty, in care tentativele de tinta ale lui Black au facut diferenta, iar apoi un succes in fata lui Counties Manukau, scor 26-10, in care Rure a marcat un eseu, doua transformari si doua penalitati.

Dupa infrangerea pe terenul lui Manawatu, Bay of Plenty a disputat si ea inca o partida in aceasta runda, obtinand primul succes stagional. Daca infrangerea de la Palmertson North a asigurat doua puncte bonus, unul ofensiv si unul defensiv, victoria de patru puncte din disputa cu North Harbour a venit gratie eseurilor marcate de Kainga si Dam, la care s-au adaugat o transformare si trei penalitati semnate de Evemy.

Detinatoarea Ranfurly Shield, Hawkes’s Bay, a pierdut in deplasare la Northland cu 23-21, iar in urmatoarea runda Magpies vor trebui sa-si apere trofeul pe propriul teren, cand vor intalni pe Otago. Victoria lui Northland a venit in minutul 80, atunci cand Stolberg a marcat un eseu transformat de Hawkins.

Clasament:
Premiership
1.Canterbury-19 puncte
2.Taranaki-18 puncte
3.Tasman-16 puncte
4.Auckland-11 puncte
5.Waikato-10 puncte
6.Counties Manukau-8 puncte
7.Wellington-2 puncte

Championship
1.Manawatu-16 puncte
2.Otago-10 puncte
3.Hawke’s Bay-10 puncte
4.Northland-10 puncte
5.Southland-8 puncte
6.Bay of Plenty-7 puncte
7.North Harbour-2 puncte

Urmatoarea etapa va avea loc intre 10 si 14 septembrie dupa programul:
Otago-Northland
Tasman-Taranaki
North Harbour-Manawatu
Canterbury-Wellington
Bay of Plenty-Auckland
Southland-Northland
Waikato-Counties Manukau
Hawke’s Bay-Otago

6,076 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response