Golden Lions a produs prima infrangere lui Western Province

In cadrul etapei a VI-a din Currie Cup, Golden Lions au reusit sa castige pe prorpiul teren partida cu Western Province, care astfel a suferit prima infrangere stagionala.

Dupa un inceput mai bun al vizitatorilor care au condus cu 13-7, Lions au trecut la carma partidei pentru a se desprinde la 35-19. Finalul a fost incendiar Western Province revenind insa numai pana la 35-33, fiind nevoita a se multumi cu punctul bonus defensiv.

Pentru invingatori Van der Merwe, Mapoe, Van der Merwe, Kriel si Mostert au marcat cate un eseu, toate cele cinci reusite fiind transformate de Combrinck. Pentru Western Province, De Jongh, Geduld si Rhodes au semnat cate o incercare, Coleman respectiv Catrakilis reusind trei transformari si patru lovituri de pedeapsa.

Campionii en-titre Natal Sharks au remizat in deplasare la Cheetahs, rezultat 30-30 dupa o partida nebuna in care ambele echipe si-ar fi putut apropia victoria. Cate trei eseuri s-au consemnat de fiecare parte, Pretorius dubla si Burger pentru Cheetahs, Sithole, Esterhuizen si Mtembu in contul rechinilor. Din fata butului DuPlessis respectiv Cronje au concretizat cate trei transformari si tot atatea lovituri de pedeapsa.

Eastern Province Kings a ramas fara victorie, si dupa aceasta runda in care a pierdut pe propriul teren disputa cu Blue Bulls. Small-Smith, Basson si Stegaman au marcat eseurile invingatorilor, Potgieter fiind autorul a doua transformari si trei penalitati, eseul de onoare al invinsilor avandu-l ca autor pe Nell. Blue Bulls s-au impus cu rezultatul de 28-13.

O victorie surprinzatoare a obtinut Griquas care s-a impus cu rezultatul de 31-27 in partida contra revelatiei acestui sezon, Pumas. Dupa 19-19 la pauza Griquas s-a desprins in partea secunda pentru ca apoi pe final sa reziste atacurilor initiate de catre pume. Vermeulen a marcat un eseu, Prinsloo opt penalitati, toate in contul invingatorilor, Van Rooyen si Joker semnand cate o incercare pentru invinsi.

Clasament:
1.Western Province-24p
2.Golden Lions-20p
3.Pumas-19p
4.Natal Sharks-16p
5.Free State Cheetahs-14p
6.Bule Bulls-14p
7.Griquas-11p
8.Eastern Province Kings-1p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 19 si 20 septembrie, dupa programul:
Golden Lions-Pumas
Western Province-Griquas
Blue Bulls-Natal Sharks
Eastern Province Kings-Free State Cheetahs

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile