Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Aviva Premiership: Campioana Northampton invinsa in runda a doua

15 septembrie 2014 AVIVA PREMIERSHIP, INTERNATIONAL

Campioana Angliei, Northampton Saints, a suferit o înfrângere șoc, 16 – 20, în deplasare în fața echipei Wasps.

Rezultatul reprezintă o confirmare a saltului valoric făcut de Wasps, care în prima rundă a trecut la numai un minut de o victorie de prestigiu în fața vicecampioanei Saracens.

La rândul lor, Saracens au învins în deplasare la un scor categoric, 39 – 0, pe semifinaliștii de anul trecut, Harlequins.

Singura neîmplinire a fost marcarea a doar trei eseuri, ceea ce i-a privat de punctul bonus, într-un meci în care mijlocașul la deschidere Charlie Hodgson, ajuns la 33 de ani, a marcat 22 de puncte, rezerva sa fiind nimeni altul decât titularul postului cu numărul 10 al echipei Angliei, Owen Farrell.

Bath a arătat de ce anul acesta se luptă pentru un loc în primele patru, învingând cu 53 – 26 pe noua promovată, London Welsh, marcând nu mai puțin de șapte eseuri, într-o victorie orchestrată din nou de mijlocașul lor la deschidere, George Ford.

Galezii din Londra au marcat și ei patru eseuri, obținând primul punct din acest campionat.

Și Leicester și-a continuat debutul victorios, dar a trebuit să forțeze serios pentru a se desprinde în deplasare de Exeter, 24 – 20.

Gloucester a învins cu 34 – 27 pe Sale (cu pilierul modovean Vadim Cobîlaș în echipă), dar echipa din Manchester a plecat cu două puncte de bonus după această înfrângere.

În sfârșit, London Irish a învins în deplasare, 20 – 18, pe Newcastle Falcons, care apar de pe acum ca rivali ai lui London Welsh în lupta pentru evitarea retrogradării.

După două runde, Saracens, Bath și Leicester sunt în fruntea clasamentului cu câte nouă puncte.

Petru Clej

1,666 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response