Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

Sevens Grand Prix Series la Bucuresti

18 septembrie 2014 7's GPS, Stiri
Delegari internationale pentru arbitrii romani.

La Bucuresti se va disputa ultima etapa a circuitului Sevens Grand Prix Series editia 2014.

Cea de-a patra si ultima etapa contand pentru circuitul Sevens Grand Prix Series editia 2014 va fi gazduita de Stadionul National Arcul de Triumf din Bucuresti.

Competitia va avea loc sambata si duminica, in prima zi cele 12 echipe participante vor disputa partidele din faza grupelor pentru ca apoi, in functie de rezultatele obtinute, sa urmeze jocurile contand pentru clasamentul final.

Echipa noastra nationala de rugby 7 va face parte din Grupa C, alaturi de Portugalia, Rusia si Spania, toate cele trei fiind mult mai bine pozitionate in clasamentul general. Astfel, Rusia se afla pe locul patru, Spania pe pozitia a sasea, iar Portugalia pe a opta, Stejarii fiind ultimii, cu doar cinci puncte acumulate dupa trei etape.

Practic faptul ca in primele doua etape, de la Lyon si Moscova, nu am reusit sa obtinem nicio victorie, clasandu-ne mereu pe ultima pozitie, a insemnat enorm in economia participarii din acest an la circuitul Sevens Grand Prix Series. Pentru Stejari etapa de la Bucuresti va fi decisiva in tentativa de a evita ultima pozitie care echivaleaza cu retrogradarea in European Sevens Championship Divizia A.

Disputele din prima faza, cea a grupelor, nu vor fi usoare pentru ca fata de niciuna dintre adversare nu avem un bilant general pozitiv. Astfel, Rusia ne-a invins de doua ori, chiar in acest an, cu Spania am castigat trei meciuri, dar am pierdut patru, in timp ce Portugalia am reusit sa o invingem o singura data, de sapte ori impunandu-se lusitanii, trei victorii ale acestora consemnandu-se in aceasta editie.

In clasamentul general conduce Anglia, care este urmata de Franta, acestea fiind de fapt si singurele doua echipe care au reusit sa se impuna in precedentele etape, cocosii au triumfat la Lyon, pentru ca trandafirii sa castige la Moscova, respectiv Manchester.

Programul Stejarilor in faza grupelor este urmatorul:
Romania-Rusia, ora 10:40
Romania-Spania, ora 14:50
Romania-Portugalia, ora 16:44

Componenta celorlalte doua grupe arata astfel:
Grupa A: Anglia, Belgia, Georgia, Tara Galilor
Grupa B: Franta, Germania, Italia, Scotia

Dupa trei etape clasamentul general al Sevens Grand Prix Series 2014 are urmatoarea configuratie:
1. Anglia-47 puncte
2. Franta-44 puncte
3. Scotia-39 puncte
4. Rusia-39 puncte
5. Belgia-35 puncte
6. Spania-32 puncte
7. Georgia-25 puncte
8. Portugalia-24 puncte
9. Tara Galilor-22 puncte
10. Germania-14 puncte
11. Italia-10 puncte
12. Romania-5 puncte
Partidele vor avea loc pe 20 si 21 septembrie, fiind gazduite de Stadionul National Arcul de Triumf.

10,141 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response