Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Victorie dramatica pentru Rovigo in partida cu Tbilisi Caucasians

18 septembrie 2014 INTERNATIONAL, Stiri

Dupa o partida extrem de spectaculoasa italienii de la Rovigo au reusit sa invinga cu rezultatul de 22-18 pe Tbilisi Caucasians, returul calificarilor pentru European Rugby Challenge Cup din Georgia anuntandu-se a fi unul de foc.

Georgienii au aliniat in fata vicecampioanei Italiei o echipa formata din cei mai valorosi jucatori provenind din competitia interna si in ciuda unei omogenitati specifice unei echipe de club au controlat prima parte a jocului reusind sa conduca dupa primul sfert de ora cu rezultatul de 8-0.

Kiashashvili a deschis scorul dupa o lovitura de pedeapsa inca din minutul noua pentru ca apoi acelasi fundas al georgienilor sa rateze o tentativa de tinta, dar la faza imediat urmatoare Shkinin a marcat un eseu iar Tbilisi Caucasians luasera un avantaj de opt puncte.

Rovigo a avut nevoie de numai trei minute pentru a rasturna situatia de pe tabela de marcaj. Mai intai Basson a fructificat o lovitura de pedeapsa apoi Ferro a finalizat o actiune in terenul de tinta al georgienilor, eseul fiind transformat de acelasi Basson.

Caucazienii au trecut prin momente dificile, Maisuradze fiind sanctionat cu cartonas galben, efortul de a juca cu un om in minus al elevilor lui Levan Maisashvili a fost exploatat in minutul 39 de catre italieni care au marcat un nou eseu prin Bortolussi.

Rezultatul la pauza a fost de 15-8 in favoarea lui Rovigo dar ca si in prima parte dupa reluare tot georgienii s-au aflat la carma partidei efortul depus de inaintarea acestora aducand doua lovituri de pedeapsa dintre care Tsiklauri a trimis insa o singura data balonul printre barele butului advers.

Se parea ca Tbilisi Caucasians vor debuta cu victorie la primul meci in competitiile continentale atunci cand in minutul 71 irezistibila aripa Shkinin a inscris o incercare transformata de Tsiklauri dar acest lucru nu s-a intamplat ros-albastrii dand lovitura in ultimul minut gratie eseului marcat de Menon si transformarii semnate de Farolini.

Rovigo a castigat cu rezultatul de 22-18 insa ecartul de patru puncte cu care va incepe mansa retur in favoarea italienilor este unul fragil avand in vedere ca georgienii au demonstrat ca reprezinta o echipa puternica.

Pentru Rovigo inca din primul minut a fost introdus pe post de pilier moldoveanul Gheorghe Gajion aflat la cel de-al doilea sezon in culorile ros-albastre si care incearca sa-si intareasca prezenta in XV-le de start.

Rovigo-Tbilisi Caucasians 22-18 (15-8)
Au marcat: Ferro(e), Bortolussi(e), Menon(e), Basson(lp,tr), Farolin(tr) respectiv Shkinin(2e), Kiasashvili(lp), Tsiklauri(lp,tr)

Rovigo: 15.S Basson;14. B Ngawini,13. D Majstorovic,12. F Menon,11. S Bortolussi;10. L Rodriguez,9. M Frati;1. G Roan,2. L Mahoney (capt.),3. G Gajion,4. M Maran,5. JF Montauriol,6. E Caffini,7. A De Marchi,8. M Ferro.
Rezerve:16. E Ceccato,17. N Quaglio,18. M Ravalle,19. G Boggiani,20. G Zanini,21. G Bronzini,22. D Farolini, 23.P Pavanello.

Tbilisi Caucasians:15. I Kiashashvili(Lelo Saracens);14. B Tsiklauri(Lokomotivi),13. A Todua(Lelo Saracens),12. G Talakhadze(Lelo Saracens),11. G Shkinin(Lokomotivi);10. L Khamaladze(Lelo Saracens),9. G Kacharava(Lelo Saracens);1. B Gogishvili(Kochebi),2. B Alkhazashvili(Lelo Saracens),3. D Gurgenadze(Army),4. B Bitsadze(Lokomotivi),5. M Archuashvili(Kochebi),6. G Tkhilaishvili(Batumi),7. E Surguladze(Lelo Sarcens),8. Z Maisuradze(Lelo Saracens). Rezerve:16. I Chomakhashvili(Armazi),17. S Koiava(Lelo Saracens),18. G Sanikidze(Lelo Saracens),19. G Mchedlishvili(Jiki Tbilisi),20. B Kolelishvili(Lelo Saracens),21. G Begadze(Kochebi),22. T Sokhadze(Kochebi),23. T Tsertsvadze(Lelo Saracens)

1,503 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response