Saturday 26th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Lupii Bucuresti incep lupta pentru participarea in European Rugby Challenge Cup

20 septembrie 2014 Stiri, Wolves

De zece ori a participat selectionata divizionara a Romaniei in competitiile continentale, editia din acest an fiind una aparte pentru ca Lupii Bucuresti vor trebui sa faca fata noilor rigori impuse de European Rugby Challenge Cup aflata la editia inaugurala.

Astfel pentru calificarea pe tabloul principal a celei de-a doua competii continentale inter-cluburi ca valoare franciza Lupii Bucuresti va fi nevoita sa dispute o etapa de calificare in dubla mansa ceea ce in editiile anterioare ale AMLIN Challenge Cup nu s-a intamplat.

Si pentru ca amintim de trecut sa spunem ca in sezonul 2004-2005 o echipa alcatuita din cei mai valorosi jucatori ai competitiei interne sub titulatura generica de Selectionata Bucurestiului si-a facut debutul in European Shield, aceasta franciza romanesca schimbandu-si titulatura in Bucharest Oaks iar apoi in cea actuala, Lupii Bucuresti.

In sezonul 2011-2012 s-a utilizat in premiera titulatura de Lupii Bucuresti si atunci baietii nostri au onorat primul joc cu o victorie impotriva unei reprezentante a Italiei, Crociati Parma, din echipa de atunci facand parte Andrei Radoi, Mihai Macovei, Viorel Lucaci, Csaba Gal, Florin Surugiu sau Florin Vlaicu, jucatori de baza ai echipei nationale si in acest moment.

Practic Lupii Bucuresti au format de-a lungul anilor scheletul Stejarilor care au obtinut fara emotii participarea pentru a opta oara consecutiv la Cupa Mondiala, Romania avand nevoie de acesta franciza asa cum si alte natiuni mai bine cotate precum Irlanda, Tara Galilor sau Scotia utilizeaza aceasi metoda de participare in principalele competitii in care sunt prezente.

Daca obiectivul principal a fost atins prin formarea acestei francize, sa rememoram si cateva momentele de varf ale participarii Lupilor Bucuresti in AMLIN Challenge Cup unde chiar daca nu am reusit sa ne impunem in fata unor adversari din Anglia sau Tara Galilor am invins patru reprezentante ale Frantei si opt venind din Italia, natiune perticipanta in Six Nations.

2007-2008 a fost sezonul in care s-a consemnat cea mai buna participare a celor supranumiti la acea vreme Stejareii. Am obtinut doua succese si un rezultat de egalitate intr-o grupa cu Worcester, Gran Parma si Montauban. In Italia, Selectionata Bucurestiului a smuls un egal, 23-23 contra lui Gran Parma, gratie celor trei incercari reusite de Burcea, Mersoiu si V.Rus. Partida revansa ne-a revenit la limita 21-20, Bigiu si Dimofte reusind cate o incercare, iar Vlaicu o transformare si trei lovituri de pedeapsa.

Al doilea succes l-am obtinut in fata francezilor de la Montauban cu rezultatul de 19-17. Dimofte a reusit o incercare transformata de Vlaicu care a mai adus puncte din patru penalitati. Echipa noastra a evoluat in formula: Vlaicu-Bigiu, Dascalu, Gal, Ciuntu-Dimofte, Caplescu-Nere, Zebega, Basalau-Popirlan, Coste-Burcea, N.Rus, Mersoiu, pe durata partidei intrand in joc M.Lazar, Dobre, Ratiu, Carpo, A.Lupu si Al.Marin. Sa notam si faptul ca la oaspeti a evoluat internationalul roman B.Balan.

Una dintre victoriile de referinta a fost cea din 2006 cand am castigat pe Stade Felix Mayol, terenul actualei detinatoare a Heineken Cup, Toulon cu rezultatul de 23-17 marcand trei eseuri prin Fercu, Carpo si Ratiu, ultimul cu trei minute inainte de final.

De asemenea, un succes important este si cel obtinut in editia 2012-2013 atunci cand Lupii Bucuresti au invins pe Agen dupa o partida spectaculoasa si plina de dramatism, lovitura de pedeapsa a lui Florin Vlaicu de la 45 de metri lateral stanga stabilind scorul final 25-22.

Si in editia de anul trecut am facut cateva partide bune dar in care am pierdut onorabil. A fost mai intai acea infrangere de pe propriul teren cu Newcastle Falcons dupa ce la pauza am condus cu 12-10 gratie celor patru penalitati semnate de Calafeteanu. Tot in avantaj am terminat si prima repriza a partidei de la Brive cu trei lovituri de pedeapsa ale lui Vlaicu pentru a ceda apoi in partea secunda a disputei. Pe Brive i-am condus si la Bucuresti in minutul 57 cu 13-9 insa eficienta lui Laranjeria a inclinat balanta in contul francezilor.

Cumulat in cele noua editii la care am participat in AMLIN Challenge Cup am disputat 56 de partide dintre care 14 au fost victorii, un rezultat de egalitate si 41 de infrangeri reusind un total de 83 de eseuri marcate. Florin Vlaicu este liderul prezentelor cu 49 de partide jucate fiind in acealsi timp si cel mai eficient marcator cu 263 de puncte reusite. Cele mai multe eseuri le-a marcat Catalin Fercu care a acumulat opt reusite.

Incepand din acest an locul competitiei AMLIN Challenge Cup a fost luat de European Rugby Challenge Cup iar Lupii Bucuresti pentru a se califica pe tabloul principal vor trebui sa infrunte intr-o runda de calificari pe campioaana Italiei, Cammi Calvisano Rugby. Cele doua manse ale rundei de calificari vor avea loc pe 20 si 27 septembrie, prima intalnire urmand a avea loc la Bucuresti pe Stadionul National Arcul de Triumf.

4,854 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response