Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Victorie dramatica pentru Rovigo in partida cu Tbilisi Caucasians

20 septembrie 2014 INTERNATIONAL, Stiri

Dupa o partida extrem de spectaculoasa italienii de la Rovigo au reusit sa invinga cu rezultatul de 22-18 pe Tbilisi Caucasians, returul calificarilor pentru European Rugby Challenge Cup din Georgia anuntandu-se a fi unul de foc.

Georgienii au aliniat in fata vicecampioanei Italiei o echipa formata din cei mai valorosi jucatori provenind din competitia interna si, in ciuda unei omogenitati specifice unei echipe de club, au controlat prima parte a jocului, reusind sa conduca dupa primul sfert de ora cu rezultatul de 8-0.

Kiashashvili a deschis scorul dupa o lovitura de pedeapsa inca din minutul noua, pentru ca apoi acelasi fundas al georgienilor sa rateze o tentativa de tinta, dar la faza imediat urmatoare Shkinin a marcat un eseu, iar Tbilisi Caucasians luasera un avantaj de opt puncte.

Rovigo a avut nevoie de numai trei minute pentru a rasturna situatia de pe tabela de marcaj. Mai intai Basson a fructificat o lovitura de pedeapsa, apoi Ferro a finalizat o actiune in terenul de tinta al georgienilor, eseul fiind transformat de acelasi Basson.

Caucazienii au trecut prin momente dificile, Maisuradze fiind sanctionat cu cartonas galben, efortul de a juca cu un om in minus al elevilor lui Levan Maisashvili a fost exploatat in minutul 39 de catre italieni, care au marcat un nou eseu prin Bortolussi.

Rezultatul la pauza a fost de 15-8 in favoarea lui Rovigo dar, ca si in prima parte. dupa reluare tot georgienii s-au aflat la carma partidei, efortul depus de inaintarea acestora aducand doua lovituri de pedeapsa, dintre care Tsiklauri a trimis insa o singura data balonul printre barele butului advers.

Se parea ca Tbilisi Caucasians vor debuta cu victorie la primul meci in comnpetitiile continentale atunci cand in minutul 71 irezistibila aripa Shkinin a inscris o incercare transformata de Tsiklauri, dar acest lucru nu s-a intamplat, ros-albastrii dand lovitura in ultimul minut gratie eseului marcat de Menon si transformarii semnate de Farolini.

Rovigo a castigat cu rezultatul de 22-18, insa ecartul de patru puncte cu care va incepe mansa retur in favoarea italienilor este unul fragil, avand in vedere ca georgienii au demonstrat ca reprezinta o echipa puternica.

Pentru Rovigo inca din primul minut a fost introdus pe post de pilier moldoveanul Gheorghe Gajion, aflat la cel de-al doilea sezon in culorile ros-alabstre si care incearca sa-si intareasca prezenta in XV-le de start.

Rovigo-Tbilisi Caucasians 22-18 (15-8)
Au marcat: Ferro (e), Bortolussi(e), Menon(e), Basson(lp,tr), Farolin(tr), respectiv Shkinin(2e), Kiasashvili(lp), Tsiklauri(lp,tr)

Rovigo: 15. S Basson; 14. B Ngawini, 13. D Majstorovic, 12. F Menon, 11. S Bortolussi; 10. L Rodriguez, 9. M Frati; 1. G Roan, 2. L Mahoney (capt.), 3. G Gajion, 4. M Maran, 5. JF Montauriol, 6. E Caffini, 7. A De Marchi, 8. M Ferro.
Rezerve: 16. E Ceccato, 17. N Quaglio, 18. M Ravalle, 19. G Boggiani, 20. G Zanini, 21. G Bronzini, 22. D Farolini, 23.P Pavanello.

Tbilisi Caucasians:15. I Kiashashvili (Lelo Saracens); 14. B Tsiklauri (Lokomotivi), 13. A Todua (Lelo Saracens), 12. G Talakhadze (Lelo Saracens), 11. G Shkinin (Lokomotivi); 10. L Khamaladze (Lelo Saracens), 9. G Kacharava (Lelo Saracens); 1. B Gogishvili (Kochebi), 2. B Alkhazashvili (Lelo Saracens), 3. D Gurgenadze (Army), 4. B Bitsadze (Lokomotivi), 5. M Archuashvili (Kochebi), 6. G Tkhilaishvili (Batumi), 7. E Surguladze (Lelo Sarcens), 8. Z Maisuradze (Lelo Saracens). Rezerve: 16. I Chomakhashvili (Armazi), 17. S Koiava (Lelo Saracens), 18. G Sanikidze (Lelo Saracens), 19. G Mchedlishvili (Jiki Tbilisi), 20. B Kolelishvili (Lelo Saracens), 21. G Begadze (Kochebi), 22. T Sokhadze (Kochebi), 23. T Tsertsvadze (Lelo Saracens)

3,059 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response