Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Tasman continua evolutiile bune din ITM Cup

21 septembrie 2014 INTERNATIONAL, ITM CUP, Stiri

Promovata la finalul editiei trecute din Championship in Premiership, Tasman continua sa impresioneze in acesta rund,a avand programate doua partide, cei supranumiti Makos au obtinut tot atatea victorii, ambele in deplasare.

Mai intai Tasman a castigat pe terenul lui Southland la Invercargill cu rezultatul de 38-14, o victorie cu bonus ofensiv gratie eseurilor marcate de Samu, Cowan, Lowe dubla si Banks care si-a trecut in cont si cinci transformari, respectiv o lovitura de pedeapsa. A urmat deplasarea mult mai dificilia de la Welligton, unde Makos au triumfat cu 42-20, Lowe dubla, Malneek, Ainley si Smu marcatori de eseuri lasandu-i astfel pe Lions fara victorie in acesta editie a ITM Cup.

Un sezon la fel de bun il are si Taranaki, care a acumlat cea de-a cincea victorie dupa ce s-a impus in deplasare pe terenul lui Northland cu rezultatul de 31-20. Gazdele au marcat doua incercari prin Gilmore si Macilai-Toti, dar galben-negrii au plecat cu bonusul ofensiv, Tamanivalu, McKenzie, Thomson si Naholo avand cate o finalizare in terenul de tinta advers.

Singura echipa cu procentaj al victoriilor de 100% ramane Canterbury, care nu a putut fi oprita nici de Counties Manukau pe terenul careia s-a impus cu rezultatul de 28-20. Desi Steelers au marcat patru eseuri, luand bonusul ofensiv, autori Halai dubla, Stanley si Stowers, ros-negrii au castigat gratie celor trei eseuri inscrise de Todd, McNicholl si Heinz si a reusitelor din fata butului semnate de Taylor, in speta doua transformari, respectiv trei lovituri de pedeapsa.

Hawke’s Bay nu a avut o misiune dificila in a-si apara pentru a doua oara trofeul Ranfurly Shield, Magpies castigand cu rezultatul de 36-17 in fata lui Bay of Plenty, care traverseaza un sezon mai putin stralucit. Allardice, West si Tongia cate o dubla au marcat eseurile invingatorilor, Nemani si Acton semnand incercarile invinsilor.

O victorie oarecum surprinzatoare a obtinut Otago, care a trecut de Waikato aflata in primul esalon valoric, diferenta de scor fiind una categorica, 38-7. Franklin, Walden,Parker si Fuatai au marcat eseurile necesare bonusului ofensiv, McKenzie fiind autorul incercarii de onoare a invinsilor.

Diferenta de esalon valoric si-a spus cuvantul si in partida pe care Auckland a castigat-o pe propriul teren avand-o ca adversara pe North Harbour, de acesta data echipa din Premiership impunandu-se cu rezultatul de 32-7. Lam Parkes, Su’a si Anscombe au marcat fiecare cate un eseu in contul lui Auckland, care s-a ales si cu bonusul ofensiv, Ahki semnand incercare de onoare a invinsilor.

Lidera din Championship, Manawatu a castigat cu bonus ofensiv in fata lui Southland, rezultat 41-20 dupa o partida frumoasa in care s-au marcat sapte eseuri, cinci pentru invingatori, autori Tudreu dubla, Bedwell, Emery si Masirewa respectiv Dixon si Hardie in contul invinsilor.

Clasament:
Premiership
1.Canterbury-28 puncte
2.Tasman-27 puncte
3.Taranaki-27 puncte
4.Auckland-20 puncte
5.Waikato-15 puncte
6.Countie Manukau-9 puncte
7.Wellington-2 puncte
Championship
1.Manawatu-21 puncte
2.Hawke’s Bay-20 puncte
3.Northland-16 puncte
4.Otago-15 puncte
5.Southland-13 puncte
6.North Harbour-7 puncte
7.Bay of Plenty-7 puncte

Urmatoarea etapa va avea loc intre 24 si 28 septembrie dupa programul:
North Harbour-Canterbury
Bay of Plenty-Northland
Taranaki-Auckland
Waikato-Manawatu
Counties Manukau-Wellington
North harbour-Hawke’s Bay
Tasman-Otago
Canterbury-Southland

6,948 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response