Wednesday 08th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Toulon si Clermont, bonusuri ofensive in Top 14

21 septembrie 2014 INTERNATIONAL, TOP 14

Etapa a sasea a Top 14 a programat in acest week-end meciuri echilibrate si spectaculoase.

Singurele care au rupt acest ritm au fost cele doua din fruntea clasamentului, care, de altfel, au si acumulat bonusurile ofensive.

Toulon s-a impus cu 53-13 pe terenul celor de la Brive, Delon Armitage, doua eseuri, si Wulf, trei eseuri, fiind principalii artizani ai succesului. Alte incercari pentru oaspeti au fost semnate de Mitchell, Mermoz si Tillous-Borde, in timp ce eseul de onoare pentru gazde a venit de la Koyamaibole. Marais, linia a doua de la Brive, a fost eliminat direct, cu cartonas rosu, in minutul 24.

Racing Metrou 92 Paris a invins pe teren propriu Toulouse, cu 27-16. Raportul eseurilor a fost 2-1, toate incercarile fiind marcate dupa pauza. Pentru invingatori au punctat Chavancy si Lacombe, respectiv Clerc.

Castres a trecut de Oyonnax cu 27-18 si a dat un prim semnal de reviriment. Mach si Kockott au fost semnatarii eseurilor pentru echipa invingatoare, la care Mihaita Lazar a fost titular pe post de pilier stanga. Internationalul nostru a fost inlocuit din teren in minutul 63.

Clermont este a doua performera a rundei, dupa bonusul ofensiv acumulat in meciul de acasa, cu Lyon. Scorul a fost 43-12, eseurile gazdelor fiind inscrise de Rougerie, Stanley, Uluqia si Lee. Lyon a avut ca reusita tehnica un dropgol, al lui Brett. La oaspeti, in linia intai au evoluat pilierii romani Bogdan Balan si Horatiu Pungea, ambii titulari pana in minutele 53, respectiv 57. Clermont a inscris trei eseuri din minutul 58 incolo.

Grenoble si-a luat victoria importanta in propriul fieff, 24-15 cu Bayonne. Choirat si Grice au fost marcatori de eseuri.
Nou promovata La Rochelle a tinut piept in fata propriilor fani mai experimentatei Bordeaux. Pana la urma oaspetii s-au impus cu 29-26, dupa ce la pauza tabela a indicat egalitate, 13-13. Echilibrata a fost si balanta eseurilor. La Rochelle a beneficiat de un eseu d epenalitate, plus reusita lui Murimurivalu, in timp ce Bordeaux a avut incercari prin Connor si Marais. Lovitura de pedeapsa decisiva a fost fructificata in puncte de Beauxis, in minutul 79. Arbitrul acestei partide a acordat patru cartonase galbene, cate doua la fiecare echipa.

Montpellier, in jocul de inchidere, s-a impus cu 23-3 in confruntarea cu Stade Francais. Tiomani, dar si un eseu de penalitate, acordat de arbitri in ultimul minut de joc.

In aceasta runda s-au acordat doua bonusuri ofensive (Toulon si Clermont), dar si unul defensiv (La Rochelle).

Clasament:

1. Clermont 23
2. Toulon 19
3. Montpellier 18
4. Bordeaux 17
5. Racing Metrou 92 17
6. Stade Francais 17
7. Grenoble 16
8. Oyonnax 11
9. Toulouse 10
10. Bayonne 10
11. La Rochelle 10
12. Castres 10
13. Lyon 9
14. Brive 9

4,108 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response