Friday 29th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Aviva Premiership: Bath pulverizeaza pe Leicester si trece pe primul loc

22 septembrie 2014 AVIVA PREMIERSHIP, Stiri

Bath Rugby a învins categoric pe Leicester Tigers cu 45 – 0 și a trecut pe primul loc în Aviva Premiership după trei runde și tot atâtea victorii.

Este cea mai severă înfrângere suferită de echipa care a dominat ultimele două decenii campionatul Angliei, pe care l-a câștigat de nu mai puțin de 10 ori.

Bath a marcat cinci eseuri, iar George Ford a marcat alte 20 de puncte din lovituri de picior, pe lânga obișuita orchestare a liniei de atac a echipei sale. Ford, care a marcat 57 de puncte în primele trei meciuri, este acum favoritul clar la tricoul cu numărul 10 al echipei Angliei.

Tot trei victorii au și Saracens, care au câștigat meciul cu London Irish, cu 36 – 32 în deplasare, din nou cu ultima fază a meciului ca și în runda inaugurală împotriva lui Wasps.

În minutul 79 Exilații – cum li se mai spune – conduceau cu 32 – 29, dar căpitanul Sarazinilor, centrul Brad Barritt, a cerut executarea unei lovituri de pedeapsă cu bune șanse de transformare printr-un șut în margine.

Din margine a rezultat un maul prin care Saracens au ajuns până în butul advers unde Billy Vunipola a culcat balonul pentru eseul victoriei, dar London Irish, care obține ambele puncte bonus, este o cu totul altă echipă decât anul trecut, schimbată în bine. Saracens sunt acum pe locul al doilea.

Campioana Northampton a obținut o victorie confortabilă cu bonus, 35 – 10 în depasare la Newcastle și ocupă locul al treilea.

Pe locul al patrulea se situează Exeter Chiefs care au învins în deplasare cu 25 – 22 pe Gloucester, care nu reușește să-și integreze vedetele achiziționate pe timpul verii.

Harlequins a câștigat greu 26 – 23 celălalt meci inter-londonez cu Wasps, dar dă semne de eclipsă de formă.
În sfârșit, Sale Sharks și-au trecut în cont victoria obligatorie cu punct de bonus, 46 – 8, împotriva noii promovate, ciuca bătăilor, London Welsh, o colecție disparată de vedete la apus de carieră. Pilierul moldovean Vadim Cobîlaș a marcat unul dintre cele șase eseuri ale echipei sale.

Pe primul loc în clasament după trei runde se află Bath cu 14 puncte, urmată de Saracens cu 13 și Northampton cu 11. Pe ultimele două locuri sunt Newcastle și London Welsh cu un singur punct.

Petru Clej

12,851 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response