Friday 14th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Canterbury a suferit doua infrangeri in etapa a VII-a din ITM Cup

28 septembrie 2014 INTERNATIONAL, ITM CUP, Stiri

Cu sase victorii la activ, Canterbury a avut o etapa neasteptat de grea, pierzand la distanta de patru zile ambele partide programate in cadrul etapei a VII-a din ITM Cup.

Mai intai ros-negrii au cedat pe terenul echipei din esalonul secund, North Harbour, cu rezultatul de 29-24, pentru invingatori Thompson,TevitaLi,Parsons si Ratumaitavuki marcand patru eseuri pentru a lua si bonusul ofensiv.

A urmat o infrangere si mai dureroasa pe propriul teren in fata altei reprezentante a Championship, Southland. Desi au condus la pauza cu 16-10, iar apoi cu 26-25, Canterbury care l-au avut in teren pe Daniel Carter, au pierdut in ultimul minut cand Sopoaga a dat lovitura concretizand o lovitura de pedeapsa, Siuthland impunandu-se cu rezultatul de 28-26.

Taranaki a profitat de infrangerile lui Canterbury si a preluat sefia in Premiership, victoria cu 35-22 in fata lui Auckland propulsandu-i pe galben-negri pe prima pozitie a clasamentului. Marshall, Hall, Tamanivalu si Ngatai au asigurat bonusul ofensiv pentru Taranaki, Moala izbutind singurul eseu al lui Auckland.

Scorul etapei l-a realizat Counties Manukau care a dispus cu 55-7 de Wellington, ocupanta ultimei pozitii, fara victorie in acest sezon. Sapte eseuri au marcat elevii lui Tana Umaga, Pulu si Nanai-Wiliams semnand cate o dubla alaturi de reusitele avandu-i ca autori pe Taufalele, Halai si Tuala, incercarea de onoare a invinsilor fiind trecuta in dreptul lui Curtis.

Pe pozitia secunda in Premiership se afla Tasman, care a castigat disputa cu Otago, victoria venind greu, dupa un eseu si o lovitura de pedeapsa marcate in ultimele zece minute. Rezultatul final a fost de 32-24, Fonotia, Havili, Cowan si Geldenhuys marcand cate un eseu pentru Makos, Spence, Blake si Andreson-Heather in contul invinsilor.

Pentru North Harbour a fost o runda perfecta, victoria in fata lui Canterbury, prima din acest sezon, fiind urmata de un succes cu Hawke’s Bay, detinatorii Ranfurly Shield. Cate trei eseuri a marcat fiecare dintre cele doua echipe, insa diferenta a facut-o McGahan, care cu doua transformari si trei penalitati a adus victoria lui Harbour cu rezultatul de 28-25.

Manawatu este lider in Championship, alb-verzii bifand inca un succes pe terenul lui Waikato in ciuda diferentei de esalon valoric. Webber a marcat un eseu pentru Waikato, Emery in contul lui Turbos, a caror victorie cu 22-20 a venit din piciorul lui Rure, autor al unei lovituri de pedeapsa in minutul 75.

In partida contand pentru Championship, Northland a castigat pe terenul lui Bay of Plenty si se mentine la un singur punct in spatele liderului Manawatu. Rezultatul a fost de 30-27, Takulua cu o dubla si Dunn fiind autorii eseurilor celor supranumiti Taniwha, din fata butului remarcandu-se Hawkins si Fosita.

Clasament:
Premiership
1. Taranaki-32puncte (+111)
2. Tasman-32puncte (+109)
3. Canterbury-30puncte
4. Auckland-20puncte
5. Waikato-16puncte
6. Counties Manukau-14puncte
7. Wellington-2puncte
Premiership:
1. Manawatu-21puncte
2. Northland-20puncte
3. Hawke’s Bay-20puncte
4. Otago-15puncte
5. Southland-13puncte
6. North Harbour-12puncte
7. Bay of Plenty-8puncte

Urmatoarea etapa va avea loc intre 1 si 5 octombrie, dupa programul:
Hawke’s Bay-Wellington
Auckland-Waikato
Northland-North Harbour
Southland-Counties Manukau
Bay of Plenty-Otago
Canterbury-Tasman
Manawatu-Hawke’s Bay
Wellington-Taranaki

6,326 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response