Wednesday 27th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cu ochii pe adversarii Lupilor Bucuresti

1 octombrie 2014 CHALLENGE CUP, INTERNATIONAL

Pe 17 octombrie, Lupii Bucuresti vor debuta in noua competitie European Rugby Challnge Cup, fiind repartizati in Grupa a 3-a unde vor evolua in compania echipelor Stade Francais, Newcastle Falcons si Newport Dragons.

Pana la confruntarile care urmeaza, sa ne cunoastem adversarii din prisma evolutiilor pe care le-au avut pana in acest moment in campionatele in care evolueaza, avand in vedere ca acestea sunt de prim rang, in speta Aviva Premiership, Top 14 si Guinness Pro12 sau Liga Celtica.

Primul adversar al Lupilor Bucuresti vor fi englezii de la Newcastle Falcons, cei cu care ne-am confruntat si sezonul trecut in AMLIN Challenge Cup, echipa de unde a pornit la drum in fabuloasa-i cariera Jonny Wilkinson avand un inceput de sezon dezamagitor.

Dupa ce in editia trecuta a Aviva Premiership, Falcons au evitat la mustata retrogradarea ocupand pozitia a 11-a, penultima a clasamentului, nici actualul sezon nu pare unul mai bun avand in vedere ca dupa patru etape echipa a inregistrat tot atatea infrangeri.

Ultima dintre acestea a venit la sfarsitul saptamanii trecute cand Falcons au pierdut cu 35-18 pe terenul lui London Wasps, echipa lui Dean Richards reusind cate un eseu pe repriza, prima reusita apartinandu-i neozeelandezului Tipuna, cea de-a doua venind dupa un efort al inaintarii care a obtinut un eseu de penalizare.

In acest moment Newcastle Falcons ocupa pozitia a 11-a in clasament iar etapa urmatoare va primi vizita celor de la Exeter intr-o partida care se anunta deosebit de dificila in fata unei echipe care a adunat deja trei victorii.

In partida cu London Wasps, Newcastle Falcons a utilizat formula de joc: 1.Kieran Brookes, 2.Scott Lawson, 3.Scott Wilson, 4.Calum Green, 5.Dom Barrow, 6.Mark Wilson, 7.Will Welch, 8.Ally Hogg, 9.Ruki Tipuna, 10.Juan Pablo Socino, 11.Sinoti Sinoti, 12.Adam Powell, 13.Gonzalo Tiesi, 14.Alex Tait, 15.Simon Hammersley. Rezerve: 16.Rob Hawkins, 17.Alex Rogers, 18.Oliver Tomaszczyk, 19.Joshua Furno, 20.Richard Mayhew, 21.Warren Fury, 22.Alesana Tuilagi, 23.Rory Clegg.

Urmatorul adversar al Lupilor Bucuresti va fi tot o echipa pe care am mai avut-o ca adversara, Stade Francais, parizienii traversand un moment foarte bun in Top 14, acolo unde dupa sapte etape au reusit sa adune cinci victorii, cea mai importanta fiind in deplasare la Toulon.

Ultimul succes al elevilor lui Gonzalo Quesada a venit in fata lui La Rochelle dupa o adevarata demonstratie de forta cu sapte eseuri pentru o victorie cu rezultatul de 43-10. Sase din cele sapte finalizari in terenul de tinta au venit de pe liniile dinapoi, o singura realizare a inaintarii fiind semnata de Pape.

Echipa care dispune de un buget de 25,28 milioane euro nu i-a utilizat pe Digby Ioane sau Van der Merwe, in schimb s-au evidentiat Danty si Aris care au marcat cate o dubla, neozeelandezul Inu si fijianul Nayacalevu, autori a cate unei incercari.

In partida cu La Rochelle parizienii au utilizat echipa: 1.Sakaria Taulafo, 2.Remi Bonfils, 3.Rabah Slimani, 4.Alexandre Flanquart, 5.Pascal Pape, 6.Scott Lavalla, 7.Sylvain Nicolas, 8.Sergio Parisse, 9.Julien Dupuy, 10.Jules Plisson, 11.Jeremy Sinzelle, 12.Jonathan Danty, 13.Waisale Nayacalevu, 14.Julien Arias, 15.Djibril Camara. Rezerve: 16.Zurabi Zhvania, 17.Romain Frou, 18.Hugh Pyle, 19.Nicolas Garrault, 20.Jerome Fillol, 21.Meyer Bosman, 22.Krisnan Inu, 23.Sofiane Chellat

Galezii de la Newport Dragons pe care Lupii Bucuresti ii vor intalni in etapa a III-a din European Rugby Challenge Cup, au reusit prima victorie stagionala din Guinness Pro 12  (Liga Celtica) dispunand cu bonus ofensiv de Treviso.

Desi incepand cu editia 2005-2006 nu s-au clasat niciodata mai sus de mijlocul clasamentului, dragonii sunt o echipa redutabila, sezonul trecut obtinand victorii cu Ulster, Scarlets sau chiar pe terenul viitorilor finalisti, Glasgow Warriors.

Dupa trei infrangeri consecutive adversari fiind Connacht, Ospreys si Glasgow Warriors, primele doua la diferente infime, echipa antrenata de fostul technician al Rusiei Kingsley Jones a marcat patru eseuri, toate venite de pe liniile dinapoi, A.Smith, J.Evans si Amos dubla pentru un succes cu 33-15 in care Treviso a marcat totusi doua incercari.

Echipa castigatoare a aratat astfel: 1.Boris Stankovich, 2.Elliott Dee, 3.Dan Way, 4.Cory Hill, 5.Rynard Landman, 6.Andy Powell, 7.Nic Cudd, 8.Taulupe Faletau, 9.Jonathan Evans, 10.Jason Tovey, 11.Hallam Amos, 12.Ashley Smith, 13.Ben John, 14.Tom Prydie, 15.Lee Byrne
Rezerve: 16.Rhys Thomas, 17.Hugh Gustafson, 18.Lloyd Fairbrother, 19.Jamie Thomas, 20.Lewis Evans, 21.Luc Jones, 22.Angus O’Brien, 23.Aled Brew

In etapa urmatoare pentru Newport Dragons urmeaza un derby galez pe terenul lui Scarlets .

5,956 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response