Friday 22nd November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Zi istorica pentru rugby in Pakistan

2 octombrie 2014 INTERNATIONAL

Sportul cu balonul oval a scris o pagina de istorie in Pakistan, tara asiatica in care preferintele majore din punct de vedere sportiv se indreapta spre cricket sau hochei pe iarba.

Pe terenul gazonat al Academiei de Elita pentru hochei, din Lahore, peste 3000 de iubitori si practicanti de rugby s-au adunat pentru a deslusi tainele acestui sport.

Dintre acestia, aproape 1000 au fost femei, iar majoritatea celor implicati in actiune aveau doar cunostinte vagi despre rugby, inainte de intrarea in programul de pregatire.

Totul s-a desfasurat sub auspiciile programului Get Into Rugby, introdus de IRB in Pakistan in anul 2013. Alaturi de cetateni pakistanezi, la actiune au mai luat parte practicanti ai rugby-ului din Canada, Anglia, Australia, SUA, Scotia, Irlanda sau Tara Galilor.

Comisia de organizare i-a inclus pe Phillip Burton, British High Comissioner sau pe Khawaja Mohammad Fawzi, presedintele Federatiei Pakistaneze de rugby. Cei doi au inmanat trofeele simbolice pentru echipele nationale, masculina si feminina, ale Pakistanului.

Programul se va extinde in Pakistan si va cuprinde, in urmatoarea etapa, 60 de scoli din Lahore, Karachi si Islamabad. Un alt obiectiv prioritar este participarea echipelor Pakistanului de rugby 7 la Jocurile Asiatice, criterii de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2016.

Get Into Rugby este un program dezvoltat de IRB, prin care forul tutelar doreste sa releve lumii intregi valorile rugby-ului, cum ar fi integritate, pasiune, disciplina, respect si solidaritate.

11,310 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response