Friday 30th October 2020,
Federatia Romana de Rugby

Un trainer si un cursant din Romania la Cursul de Educatori al IRB si Rugby Europe

7 octombrie 2014 INTERNATIONAL

La Macolin, Elvetia, in perioada 2-6 octombrie IRB si Rugby Europe au organizat impreuna un curs de educatori de antrenori, arbitri si preparatori fizici. La acest curs Romania a fost reprezentata de Managerul de Inalta Performanta al FRR, Daniel Mitrea, in calitate de trainer IRB, dar si de arbitrul Vlad Iordachescu, cursant in vederea obtinerii statutului de educator de arbitri.

La curs au participat in total 20 de candidati, instruiti de patru traineri si doi master traineri, cu totii reprezentand mai mult de zece tari europene.

Grupa pregatita de Daniel Mitrea i-a avut in componenta pe Directorii Tehnici ai federatiilor din Elvetia si Cehia, pe antrenorul echipei de seniori a Elvetiei si pe cel al reprezentativei de rugby 7 a Georgiei, acestora adaugandu-li-se si un participant din Belgia.

Pa parcursul celor trei zile de curs candidatii au deprins metodologii noi de predare-invatare, cu ajutorul acestor tehnici fiind nevoiti sa gestioneze o situatie reala in ultima zi a stagiului. Practic, cei 20 de cursanti au fost pusi in situatia de a preda cursul de Rugby Ready unui grup de antrenori si jucatori din Elvetia.

Nu toti candidatii au trecut acest test, dupa evaluarea finala patru dintre ei nefiind declarati competenti. Vlad Iordachescu a fost printre absolventii laudati.

Prin acest tip de cursuri, International Rugby Board si Rugby Europe cauta sa-si largeasca efectivul pentru a putea implementa strategia de formare continua a specialistilor implicati in rugby.

4,321 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response