Saturday 28th March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cu ochii pe adversarii Lupilor Bucuresti

8 octombrie 2014 CHALLENGE CUP

Dintre cele trei echipe pe care Lupii Bucuresti le vor intalni in European Rugby Challenge Cup doua au suferit infrangeri, iar una a castigat in disputele pe care le-au avut la sfarsitul saptamanii trecute.

Newcastle Falcons dupa o serie incredibila de insuccese care a durat din luna octombrie a anului trecut cand reusea sa invinga pe London Irish cu 13-11 s-a impus dramatic in fata unei echipe aflate pe val la inceputul acestui sezon, Exeter Chiefs.

Asa cum a reunoscut si directorul de rugby Dean Richards echipa sa a facut o partida deosebita mai ales pe inaintare, acolo unde au dominat un adversar care etapa trecuta a pus mari probleme lui Harlequins, din acest compartiment fiind ales si jucatorul meciului, inchizatorul Ally Hogg.

Sinoti, Caterrick si Cato au marcat eseurile victoriei, ultimele doua venind in minutele 67, respectiv 69 cand Newcastle Falcons a intors rezultatul fiind condusa cu 24-17. Alaturi de marcatorii incercarilor Socino a concretizat patru penalitati si o transformare pentru un succes cu 29-24, echipa lui Dean Richards evoluand in urmatoarea formula: 1. Kieran Brookes (17.Alex Rogers), 2. Scott Lawson (16.Rob Hawkins), 3.Scott Wilson (18.Oliver Tomaszczyk), 4.Calum Green, 5. Dom Barrow (19.Joshua Furno), 6. Mark Wilson (20.Richard Mayhew), 7. Will Welch (captain), 8. Ally Hogg, 9. Ruki Tipuna (21.Mike Blair), 10. Juan Pablo Socino, 11.Noah Cato, 12. Adam Powell, 13.Gonzalo Tiesi, 14. Sinoti Sinoti (23.Tom Catterick), 15.Alex Tait.

Stade Francais a pierdut trei pozitii in clasamentul Top 14 dupa infrangerea cu 22-10 pe terenul lui Toulouse, iar momentan ocupa locul sase. Parizienii s-au aparat bine in prima parte cand Toulouse a marcat doar din lovituri de pedeapsa si dupa reluare se parea ca vor intoarce rezultatul.

Aripa Sinzelle a marcat un eseu transformat de Fillol in minutul 48, insa ros-negrii au ripostat cu o incercare dupa numai trei minute si astfel s-a scris istoria acestei partide. Pentru Stade Francais urmeaza un derby de traditie impotriva celor de la Racing Metro 92, cele doua echipe disputandu-si prima finala din istoria campionatului Frantei in 1892.

In partida de la Toulouse antrenorul Gonzalo Quesada a utilizat echipa: 1.Sakaria Taulafo, 2.Laurent Sempere, 3.Davit Kubriashvili, 4.Hugh Pyle, 5.Gerhard Moster, 6.Nicolas Garrault, 7.Sylvain Nicolas, 8.Raphael Lakafia, 9.Jerome Fillol, 10.Meyer Bosman, 11.Digby Ioane, 12.Jonathan Danty, 13.Geoffrey Doumayrou, 14.Jeremy Sinzelle, 15.Djibril Camara. Rezerve: 16.Remi Bonfils, 17.Zurabi Zhvania, 18.Pascal Pape, 19.Scott Lavalla, 20.Julien Tomas, 21.Waisale Nayacalevu, 22.Jules Plisson, 23.Rabah Slimani.

Newport Dragons a ramas cu o singura victorie in acest sezon al Guinness Pro 12 dupa ce a pierdut derby-ul galez impotriva celor de la Scarlets cu rezultatul de 26-13. Dragonii au incasat doua eseuri si alte puncte venite din tentativele de tinta ale lui Priestalnd pentru a reusi eseul de onoare in minutul 71 prin mijlocasul la gramanda Richie Rees.

Kingsley Jones tehnicianul lui Newport Dragons a recunoscut ca echipa va trebui sa aiba o evolutie mai consistenta in partidele care urmeaza, problemele fiind lipsa posesiei balonului, greselile individuale si dificultatea de a iesi din propriul 22. In schimb antrenorul galez a fost multumit de jocul inaintarii care a dus greul partidei.

In partida contra lui Scarlets, dragonii au evoluat in formula: 1.Boris Stankovich, 2.Rhys Thomas, 3.Dan Way, 4.Ian Gough, 5.Rynard Landman, 6.Andy Powell, 7.Nic Cudd, 8.Taulupe Faletau, 9.Jonathan Rvans, 10.Jason Tovey, 11.Hallam Amos, 12.Ashley Smith, 13.Ben John, 14.Aled Brew, 15.Tom Prydie. Rezerve: 16.Elliott Dee, 17.High Gustafson, 18.Lloyd Fairbrother, 19.Jamie Thomas, 20.Lewis Evans, 21.Richie Rees, 22.Angus O’Brien, 23.Rhys Jones.

Lupii Bucuresti vor disputa prima partida din cadrul European Rugby Challenge Cup, Grupa a 3-a pe 17 octombrie in deplasare cu englezii de la Newcastle Falcons, pentru ca o saptamana mai traziu sa primesca vizita celor de la Stade Francais pe Stadionul National Arcul de Triumf.

7,510 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response