Tuesday 02nd June 2020,
Federatia Romana de Rugby

In Currie Cup s-a jucat ultima etapa a sezonului regulat

12 octombrie 2014 CURRIE CUP

Campionii en-titre, Natal Sharks, au castigat derby-ul cu Western Province chiar la Cape Town, insa acest succes nu i-a ajutat pe rechini decat la ocuparea pozitiei a treia in clasament, astfel ca semifinala o vor disputa in deplasare.

Finalistele editiei trecute au marcat cate doua eseuri, Howard si Coleman pentru Western Province, Sithole si Adriaanse in contul lui Sharks, diferenta fiind facuta de cele sase lovituri de pedeapsa pe care le-au concretizat Cronje si Zelinga, primul avand cinci reusite din fata butului advers. Natal Sharks s-a impus cu rezultatul de 28-20.

Golden Lions a facut spectacol in partida cu Free State Cheetahs obtinand o victorie cu rezultatul de 47-7. Kriel, Minnie, Combrinck, Tecklenburg, Mnisi si Van der Merwe au marcat incercarile invingatorilor in timp ce eseul de onoare a lui Cheetahs a fost semnat de Pretorius. Lions a terminat sezonul regulat pe pozitia secunda iar in semifinale va evolua pe propriul teren.

Cu sase eseuri marcate celor de la Griquas, Blue Bulls s-au impus cu rezultatul de 46-12 si vor juca in penultimul act cu Western Province. Basson a marcat un hat-trick, restul reusitelor care au asigurat si bonusul ofensiv fiind semnate de Stegaman, Pollard si Ndungane.

Intr-o partida fara implicatii la calificarea in semifinale Eastern Province Kings a obtinut prima si singura victorie din acest sezon, 26-25 impotriva lui Pumas care nu a reusit sa mentina seria evolutiilor bune de la inceputul campionatului pana la final. Botes ,Cooke, Schoemansi Van Breda au marcat eseuri pentru Kings, Herne, Van Stadensi Watermeyer in contul lui Pumas.

Clasament final:
1.Western Province-39p
2.Golden Lions-36p
3.Natal Sharks-33p
4.Blue Bulls-28p
5.Free State Cheetahs-21p
6.Pumas-20p
7.Griquas-16p
8.Eastern Province Kings-6p

Semifinalele se vor disputa pe 18 octombrie dupa programul:
Golden Lions-Natal Sharks
Western Province-Blue Bulls

4,031 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response