Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Se cunosc semifinalistele in ITM Cup

13 octombrie 2014 ITM CUP

Revelatia acestei editii din ITM Cup, Tasman a incheiat pe pozitia secunda a clasamentului Premiership sezonul regulat si aceasta pentru ca a cedat in ultima partida disputata pe propriul teren in fata celor de la Counties Manukau cu rezultatul de 21-16.

In aceste conditii Makos vor juca in semifinale impotriva lui Canterbury, pe care etapa trecuta au invins-o chiar la Christchurch cu 38-10 cu cinci eseuri marcate de Havili, Lowe dubla, Cowan si Banks. De partea cealalta elevii lui Tana Umaga au ratat accesul in semifinale, chiar daca in ultima runda au inregistrat doua succese, venite insa prea tarziu.

Astfel Auckland a prins ultimul loc calificant in penultimul act, dupa doua partide disputate in ultima editie a sezonului regulat. Mai intai au cedat categoric pe terenul lui Counties Manukau, scor 41-18, pentru ca apoi sa treaca de Northland cu 38-10 Anscombe a semnat un eseu, trei transformari si tot atatea penalitati, Visinia, McCartney si Fox-Matamua reusind alte trei incercari.

In ciuda infrangerii pe propriul teren in fata lui Canterbury, Taranaki a castigat sezonul regulat din Premiership. Tamanivalu, Rei si Naholo au marcat eseuri pentru Taranaki, Todd si McNicholl in contul lui Canterbury, a caror victorie a venit din piciorul lui Taylor, autor a doua transformari si patru penalitati ultima, cea decisiva in minutul 75. Ambele echipe s-au calificat in semifinale.

Hawke’s Bay a remizat pe propriul teren cu Southland, rezultat 20-20,, gratie unui dropgol marcat de West in ultimul minut de joc si astfel Magpies au ramas in posesia Ranfurly Shield, trofeu pe care-l vor pastra pana anul viitor, fiind ultima partida din sezonul regulat, in Play-Off el ne mai putand fi contestat. Atat Hawke’s Bay cat si Southland vor juca in semifinalele Championship.

Wellington a reusit prima victorie stagionala, 58-34 cu North Harbour, insa acest rezultat nu i-a putut ajuta pe Lions sa evite retrogradarea in Championship, dupa ce anterior pierdusera consecutiv noua partide.

Clasamentele finale ale sezonului regulat arata astfel:
Premiership
1.Taranaki-38 puncte
2.Tasman-38 puncte
3.Canterbury-34 puncte
4.Auckland-30 puncte
5.Counties Manukau-28 puncte
6.Waikato-21 puncte
7.Wellington-7 puncte
*Taranaki s-a clasat prima gratie victorie (31-30) in partida directa cu Tasman.

Championship
1.Manawatu- 35 puncte
2.Hawke’s bay- 28 puncte
3.Northland- 25 puncte
4.Southland- 19 puncte
5.North Harbour- 18 puncte
6.Otago-15 puncte
7.Bay of Plenty- 13 puncte

Programul semifinalelor care se vor disputa intre 17 si 19 octombrie arata astfel:
Premiership:
Taranaki – Auckland
Tasman – Canterbury
Championship:
Hawke’s Bay – Northland
Manawatu – Southland

4,583 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response