Wednesday 27th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Doua victorii si o infrangere pentru viitorii adversari ai Lupilor Bucuresti

14 octombrie 2014 CHALLENGE CUP

Newcastle Falcons si Stade Francais au obtinut victorii, in timp ce Newport Dragons a fost invinsa, acesta este bilantul viitoarelor adversare ale Lupilor Bucuresti din European Rugby Challenge Cup, in partidele pe care le-au disputat la sfarsitul saptamanii trecute.

Echipa lui Dean Richards este pe val, Newcastle Falcons a obtinut cea de-a doua victorie consecutiva in aceasta editie din Aviva Premiership, succesul venind pe terenul lui London Welsh, cu rezultatul de 23-3.

Falcons au marcat trei eseuri prin Powell dupa o actiune frumoasa purtata la mana, Wilson, care a finalizat presiunea constanta a inaintarii cu mai multe momente de fixare care i-a masat pe adversari la limita propriului teren de tinta si Tipuna, care a beneficiat de patrunderea lui Wilson, flankerul destabilizand defensiva lui London Welsh.

In ciuda succesului, Dean Richard s-a aratat nemultumit de faptul ca echipa sa nu a luat si bonusul ofensiv, in minutul 51 Falcons avand deja trecute in cont trei incercari. In opinia tehnicianului, schimbarile facute au redus din eficienta echipei, rezervele nereusind sa se ridice la nivelul titularilor.

Lotul folosit de Newcastle Falcons in partida cu London Welsh a fost urmatorul:1.Kieran Brookes, 2.Scott Lawson, 3.Scott Wilson, 4.Calum Green, 5.Dom Barrow, 6.Mark Wilson, 7.Will Welch, 8.Ally Hogg, 9.Ruki Tipuna, 10.Juan Pablo Socino, 11.Noah Cato, 12.Adam Powell, 13.Gonzalo Tiesi, 14.Sinoti Sinoti, 15.Alex Tait.
Rezerve: 16.Rob Hawkins, 17.Alex Rogers, 18.Oliver Tomaszczyk, 19.Joshua Furno, 20.Richard Mayhew, 21.Mike Blair, 22.Rory Clegg, 23.Tom Catterick.

Stade Francais a castigat derbyul parizian cu Racing Metro 92, gratie eficientei transformerilor reusind doar un singur eseu fata de cele trei incasate. Echipa lui Gonzalo Quesada s-a impus cu rezultatul de 23-19, insa pe final a trait periculos printr-un eseu in minutul 76, care transformat fiind ar fi putut schima istoria partidei.

Singurul eseu a lui Stade Francais a venit aproape de finalul primei reprize, cand Nayacelevu a recuperat un balon si a patruns in jumatatea de teren a lui Racing Metro, de unde apoi Arias a continuat actiunea, patrunderea acestuia neputand fi oprita de apararea adversa.

Arias a ajuns la cea de-a cincea reusita personala in acest sezon, iar Plisson, marcator al trei lovituri de pedeapsa, alaturi de alte trei apartinand lui Dupuy, este cel mai eficient realizator de puncte, 56 la numar, cu un total de sapte transformari, 13 lovituri de pedeapsa si un dropgol.

In XV-le de start a lui Stade Francais s-a aflat si americanul Scott LaValla, posibil adversar pentru Stejari in partida test din luna noiembrie, flankerul fiind prezent in sapte din cele noua partide disputate in acest sezon de Top 14, in patru fiind titular.

Viitoarea adversara a Lupilor Bucuresti a evoluat in formula: 1.Sakaria Taulafo, 2.Laurent Sempere, 3.Rabah Slimani, 4.Alexandre Flanquart, 5.Pascal Pape, 6.Scott Lavalla, 7.Sylvain Nicolas, 8.Sergio Parisse, 9.Julien Dupuy, 10.Jules Plisson, 11.Jeremy Sinzelle, 12.Jonathan Danty, 13.Waisale Nayacalevu, 14.Julien Arias, 15.Djibril Camara.
Rezerve: 16.Remi Bonfils, 17.Zurabi Zhvania, 18.Hugh Pyle, 19.Nicolas Garrault, 20.Julien Tomas, 21.Meyer Bosman, 22.Digby Ioane, 23.Davit Kubriashvili.

Newport Dragons a ramas cu o singura victorie in acest sezon al Guinness Pro 12, Liga Celtica, galezii cedand pe Murrayfield in fata lui Edinburgh cu rezultatul de 24-10. A fost o infrangere frustranta, avand in vedere ca la inceputul partii secunde dragonii conduceau cu 7-6.

O actiune sustinuta a dus la marcarea singurului eseu, de fapt, al galezilor, Byrne a patruns, Coombs a continuat faza si i-a pasat lui Pewtner venit in sustinere, aripa reusind finalizarea in ciuda opozitiei aparatorilor scotieni. Totul s-a prabusit insa la cateva minuta distanta, cand Visser a facut un rebond la degajarea lui Amos, pentru ca apoi Edinburgh sa mai inscrie un eseu dragonilor.

Directorul de rugby Lyn Jones a spus dupa acest nou esec ca, desi echipa sa porneste cu sanse infime in European Rugby Challenge Cup avand in vedere locul noua pe care-l ocupa in Liga Celtica, totusi este convins de faptul ca in fata lui Stade Francais elevii sai vor sti sa treca acest test de caracter in primul rand.

In partida de pe Murrayfield, Newport Dragons a evoluat in formula: 1.Boris Stankovich, 2.Elliott Dee, 3.Dan Way, 4.Andrew Coombs, 5.Rynard Landman, 6.Lewis Evans, 7.Nic Cudd, 8.Andy Powell, 9.Jonathan Davies, 10.Jason Towey, 11.Hallam Amos, 12.Ashley Smith, 13.Tom Prydie, 14.Matthew Pewtner, 15.Lee Byrne.
Rezerve: 16.Rhys Thomas, 17.Hugh Gustafson, 18.Lloyd Fairbrother, 19.Scott Andrews, 20.Jamie Thomas, 21.Richie Rees, 22.Angus O’Brien, 23.Aled Brew.

Lupii Bucuresti vor debuta in European Challenge Cup vineri, 17 octombrie, pe stadionul Kingston Park, avandu-i ca adversari pe Newcastle Falcons.

6,461 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response