Friday 24th January 2020,
Federatia Romana de Rugby

Competitia inter-cluburi European Rugby Challenge Cup, gata de debut

15 octombrie 2014 CHALLENGE CUP

Pe Kingsholm Stadium, odata cu partida dintre Gloucester si Brive, se va da startul in noua competitie continenatala inter-cluburi European Rugby Challenge Cup care este in fapt continuatoarea fostei AMLIN Challenge Cup in care Romania va fi reprezentata de Lupii Bucuresti.

De joi si pana duminica sunt programate cele zece partide contand pentru prima etapa, cele mai interesante dispute alaturi de uvertura Gloucester-Brive anuntandu-se intalnirile Bordeaux-Edinburgh, Lyon-London Welsh, Bayonne-Exeter, Cardiff Blues-Grenoble si desigur cea care ne intereseaza in mod direct Newcastle Falcons-Lupii Bucuresti.

In editia 2014-2015 a European Rugby Challenge Cup vor participa 20 de echipe repartizate in prima faza a competitiei in cinci grupe, opt provenind din Franta, cinci din Anglia, doua din Tara Galilor si Italia iar cate una din Irlanda, Romania si Scotia.

Dupa disputarea partidelor din faza grupelor, primele clasate din fiecare grupa alaturi de cele mai eficiente trei echipe de pe locul secund se vor califica in sferturile de finala, ultimul act care va decide prima castigatoare a European Rugby Challenge Cup urmand a avaea loc pe 1 mai 2015 in gazduirea stadionului Twickenham Stoop din Londra.

Reprezentanta Romaniei, Lupii Bucuresti vor evolua in Grupa a 3-a alaturi de Stade Francais, Newport Dragons si Newcastle Falcons in fata ultimilor urmand sa dispute prima partida vineri 17 octombrie pe stadionul Kingston Park. De asemenea, alti jucatori romani vor lua parte la competitie, Bogdan Balan alaturi de Lyon si Vali Ursache inregimentat la o alta echipa din Hexagon, Oyonnax.

Ultima editie a fostei AMLIN Challenge Cup a revenit englezilor de la Northampton Saints care in finala au dispus de conationalii de la Bath cu 30-16, ambele echipe insa vor evolua in European Rugby Champions Cup in sezonul 2014-2015.

Pentru ca am amintit de sezonul trecut merita sa aruncam o privire si asupra celor care s-au evidentiat din randul jucatorilor. Astfel William Helu, jucatorul lui London Irish a marcat cele mai multe eseuri, sapte la numar in timp ce Jerome Porical de la Stade Francais a fost cel mai eficient marcator de puncte totalizand 83.

Din lotul Lupilor Bucuresti, Florin Vlaicu s-a clasat pe locul cinci in topul marcatorilor cu 57 de puncte, Viorel Lucaci si Johannes Van Heerden au terminat in primii zece la numarul de placaje reusite, 56 respectiv 50 in timp ce Catalin Fercu cu 13 offload-uri a fost al patrulea cel mai eficient jucator la acest capitol.

Repartitia pe grupe in prima editie a European Rugby Challenge Cup este urmatoarea:
Grupa 1: Cardiff Blues, London Irish, Grenoble, Rovigo
Grupa 2: Exeter, Bayonne, Connacht, La Rochelle
Grupa 3: Stade Francais, Newcastle Falcons, Newport Dragons, Lupii Bucuresti
Grupa 4: Edinburgh, Bordeaux, London Welsh, Lyon
Grupa 5: Gloucester, Brive, Zebre, Oyonnax.

Programul partidelor din prima etapa arata astfel cu mentiunea ca si in privinta arbitrilor vom fi reprezentati de brigada compusa din Vlad Iordachescu la centru, Radu Petrescu respectiv Cristi Serban asistenti la disputa dintre London Irish si Rovigo:

16 octombrie-Grupa 5: Gloucester-Brive
17 octombrie-Grupa 3: Newcastle Falcons-Lupii Bucuresti
17 octombrie-Grupa 4: Bordeaux-Edinburgh
18 octombrie-Grupa 4: Lyon-London Welsh
18 octombrie-Grupa 1: Cardiff Blues-Grenoble
18 octombrie-Grupa 5: Zebre-Oyonnax
18 octombrie-Grupa 2: Connacht-La Rochelle
18 octombrie-Grupa 2: Bayonne-Exeter
18 octombrie-Grupa 3: Stade Francais-Newport Dragons
19 octombrie-Grupa 1: London Irish-Rovigo

4,757 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response