Saturday 30th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Irlandezul David Wilkinson va conduce partida Newcastle Falcons-Lupii Bucuresti

16 octombrie 2014 Wolves

Pentru Lupii Bucuresti prima partida din sezonul 2014-2015 in cadrul European Rugby Challenge Cup va avea loc pe stadionul Kingston Park in compania echipei din Aviva Premiership, Newcastle Falcons.

Disputa va fi condusa de o brigada de arbitri din Irlanda care-l va avea la centru pe David Wilkinson, un arbitru experimentat nascut pe 10 mai 1982 la Enniskillen in Irlanda de Nord care si-a trecut in palmares dispute din Liga Celtica, Cupa Europeana a Natiunilor si AMLIN Challenge Cup.

Ca jucator, Wilkinson a evoluat pentru Portora Royal School, Enniskillen RFC si Brighton Tigers, cariera pe terenul incadrat de buturi luand sfarsit dupa o accidentare la mana care l-a facut indisponibil pentru o durata de 18 luni.

Urmand exemplul tatalui sau, si el fost arbitru, a ales sa nu se desparta de sportul cu balonul oval in dorinta de a fi prezent in competitiile continentale acolo unde daca nu a reusit ca jucator sa o faca din postura de a imparti dreptatea pe teren.

David Wilkinson a debutat in Liga Celtica in 2008 cand a condus partida dintre Glasgow Warriors si Scarlets, un an mai tarziu fiind delegat in premiera la o disputa din AMLIN Challenge Cup, unde a adunat mai mult de zece prezente.

In ceea ce ne priveste, David Wilkinson si-a facut aparitia si in partidele test din Cupa Europeana a Natiunilor conducand disputa dintre Georgia si Romania de la Tbilisi in 2011, incheiata cu succesul gruzinilor, rezultat 18-11. Avem insa si o amintire placuta legata de o partida arbitrata de irlandez si anume victoria cu 34-3 obtinuta de Stejari la Nebug in fata Rusiei anul acesta.

Unul dintre asistentii lui David Wilkinson va fi Shane Kierans celalalt urmand a fi desemnat.

Partida Newcastle Falcons-Lupii Bucuresti din prima etapa a Europen Rugby Challenge Cup va avea loc vineri 17 octombrie cu incepere de la ora 22:00 fiind gazduita de stadionul Kingston Park.

2,816 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response