Monday 06th April 2020,
Federatia Romana de Rugby

Newcastle Falcons – Un nou inceput, acelasi adversar pentru Lupii Bucuresti

16 octombrie 2014 CHALLENGE CUP

Primul adversar al Lupilor Bucuresti din editia 2014-2015 a noii competitii continentale inter-cluburi European Rugby Challenge Cup va fi echipa engleza Newcastle Falcons, acelasi adversar in fata caruia baietii nostri au debutat si anul trecut in AMLIN Challenge Cup.

Si atunci, ca si in momentul de fata, Newcastle Falcons este o echipa care se lupta din greu in subsolul clasamentului, anul trecut trei victorii au ajutat-o sa se salveze de la retrogradare, iar victoria obtinuta in luna octombrie in dauna lui London Irish a fost urmata de o serie incredibila de infrangeri care a durat aproximativ un an.

O alta similitudine in evolutia lui Falcons este aceea ca inaintea partidei cu Lupii Bucuresti aveau cate doua victorii in campionat, seria celor doua succese obtinute recent insa dand sperante pentru viitor directorului de rugby Dean Richards.

Newcastle Falcons este o echipa in care se regasesc jucatori precum Kieran Brooks, un tanar pilier cu doua selectii pentru Anglia, William Welch care la 24 de ani este capitanul echipei avand selectii pentru nationala de juniori a trandafirilor la toate categoriile de varsta dar si un contingent bine reprezentat de jucatori straini.

Astfel in lotul negrilor regasim: cinci scotieni, patru samoani, trei neozeelandezi, doi argentinieni si irlandezi, cate un jucator galez, italian, tongan si american. Cele mai cunoscute nume sunt Alesana Tuilagi, Gonzalo Tiesi, Scott Lawson, Ally Hogg, Phil Godman, Eric Fry sau Mike Blair.

In acest sezon din Aviva Premiership cum am amintit deja trupa lui Dean Richards a obtinut doua victorii in sase etape si un total de noua puncte, un punct fiind bonusul defensiv din partida pierduta cu London Irish pe propriul teren. Atat in acea partida cat si in cele castigate, Falcons a fost aproape si de bonusul ofensiv marcand cate trei eseuri.

La acest capitol, al incercarilor, cei mai eficienti jucatori sunt Sinoti Sinoti, Noah Cato si Ruki Tipuna care au marcat cate doua eseuri. Pe compartimente, flankerii au fost cei mai prezenti cu finalizarile in terenul de tinta, patru la numar, din totalul de 14 eseuri reusite, raportul dintre inaintare si liniile dinapoi find in favoarea ultimilor care si-au adjudecat sapte.

De regula din XV-le de baza nu lipsesc pilierii Kieran Brookes si Scott Wilson, talonerul Scott Lawson, cuplul Calum Green-Dom Barrow in linia a doua, Mark Wilson si Will Welch ca flankeri, Ally Hogg pe post de inchizator in ceea ce priveste inaintarea.

Pe liniile dinapoi neozeelandezul Riki Tipuna este mijlocasul la gramada, argentinianul Juan Socino uvertura care in acest sezon a marcat patru transformari si 11 lovituri de pedeapsa, Noah Cato si samoanul Sinoti Sinoti acopera aripile, Adam Powell si argentinianul Gonzalo Tiesi formeaza perechea de centri in timp ce Alex Tait imbraca tricoul cu numarul 15 al fundasului.

Desigur, ca si anul trecut, Dean Richards se va folosi de participarea in competitiile continentale pentru a vedea la lucru si alti jucatori, astfel este posibila aparitia in echipa de start a unor jucatori precum uvertura Tom Catterick, flankerul neozeelandez Richard Mayhew sau co-nationalul acestuia Ryan Shortland, care evolueaza pe postul de aripa.

Daca acestia sunt actorii principali de acum ai lui Newcastle Falcons merita amintit faptul ca aici si-a inceput cariera celebrul Jonny Wilkinson care a marcat pentru negri aproape 1500 de puncte in perioada 1997-2009. Falcons au castigat titlul in Anglia o singura data in editia 1997-1998.

In competitiile continentale au atins faza sferturilor de finala ale Heineken Cup in sezonul 2004- 2005, pentru ca in AMLIN Challenge Cup sa fie semifinalistii editiilor 1997-1998, 2000-2001, 2005-2006 si 2007-2008.

Partida dintre Newcastle Falcons si Lupii Bucuresti se va disputa vineri 17 octombrie pe stadionul Kingston Park cu incepere de la ora 22:00.

4,132 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response