Tuesday 02nd June 2020,
Federatia Romana de Rugby

Campionii en-titre au fost eliminati in semifinalele Currie Cup

19 octombrie 2014 CURRIE CUP

Golden Lions nu au dat nicio sansa campionilor en-titre din Currie Cup, Natal Sharks, si s-au impus cu rezultatul de 50-20, calificandu-se in finala competitiei pentru prima data din 2011, atunci cand au si cucerit titlul de campioana.

Partida din penultimul act a fost la discretia lui Lions, care au evoluat pe propriul teren la Johannesburg si au marcat sase eseuri, pe lista marcatorilor trecandu-si numele Mnisi, Kriel, Cronje, Van der Merwe, Combrinck si Whiteley, alaturi de Boshoff, autor a cate patru transformari, respectiv lovituri de pedeapsa. Mvovo, Mtembu si Marais au inscris cate un eseu pentru Sharks, la care s-au adaugat o transformare si o penalitate semnate de Zeilinga, respectiv Cronje.

Adversarii lui Golden Lions din finala vor fi Western Province, care au dispus de Blue Bulls cu 31-23, Kolbe dubla si Groom fiind autorii eseurilor invingatorilor, pentru care Catrakilis din fata butului a semnat doua transformari, trei penalitati si un dropgol. Replica lui Bulls a constat in doua eseuri, Greyling si Visagie, Potgieter a marcat o transformare si trei lovituri de pedeapsa, iar Pollard o transformare.

Finala Currie Cup din acest an se va disputa la Cape Town, Western Province fiind gazda datorita clasarii superioare in sezonul regulat. Western Province are in palmarea 32 de titluri, iar Golden Lions zece. Ultimul act va avea loc pe 25 octombrie.

3,826 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response