Friday 14th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Finala inedita in ITM Cup

19 octombrie 2014 ITM CUP

Dupa ce au dominat autoritar ultimele sase editii, in care fara exceptie au cucerit titlul de campioana, cei de la Canterbury nu vor fi prezenti in finala din acest an, ros-negrii din Christchurch cedand in penultimul act la Nelson in fata lui Tasman.

Cei supranumiti Makos au avut un parcurs excelent la debutul in Premiership, iar calificarea in finala nu este intamplatoare, mai ales ca si in sezonul regulat au dispus de Canterbury cu 38-10, chiar pe terenul acestora. De aceasta data victoria a fost la fel de facila, 26-6, cu doua eseuri semnate de Lowe si Cowan, Banks punctand din doua transformari si patru penalitati, fata de cele doua lovituri de pedeapsa concretizate de Taylor in contul lui Canterbury.

Castigatori ai sezonului regulat, Taranaki isi continua drumul catre titlul de campioana dupa succesul din semifinale cu Auckland, de care au dispus cu rezultatul de 49-30. R. Marshall, Crosswell, J. Marshall, Naholo, Thomson si Ormond au marcat eseurile invingatorilor, la care Auckland a raspuns cu trei incercari, Anscombe si Moala dubla. Gratie primului loc ocupat la sfarsitul sezonului regulat, Taranaki va juca finala cu Tasman pe propriul teren la New Plymouth.

In Championship, Manawatu a invins pe Southland cu 23-18, iar Hawke’s Bay a trecut de Northland, rezultat 26-21, cele doua invingatoare urmand sa evolueze in finala esalonului secund, care va avea loc la Palmerston North. Invingatoarea va promova in Premiership, acolo unde Hawke’s Bay a fost pentru ultima data in 2012, iar Manawatu in 2010.

Programul finalelor:
Championship
24 octombrie: Manawatu – Hawke’s Bay, Palmerston North
Premiership
25 octombrie: Taranaki – Tasman, New Plymouth

2,308 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response