Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Un caporal fijian convocat in lotul echipei Angliei

24 octombrie 2014 INTERNATIONAL

Antrenorul principal al echipei Angliei, Stuart Lancaster, l-a convocat pe Semesa Rokoduguni, care joacă aripă la Bath, pentru lotul de 33 care se reunește în vederea meciurilor test din luna noiembrie.

În vârstă de 27 de ani, Semesa Rokoduguni, originar din Fiji, este militar activ în armata britanică cu gradul de caporal.

Recrutat în 2007, el face parte din regimentul Gărzilor de Dragoni Scoțieni și a fost deja în misiuni de luptă în Afganistan.

Din 2012, Rokoduguni joacă cu contract profesionist la Bath Rugby, în Aviva Premiership, pentru care a marcat 11 eseuri, iar în actualul sezon a marcat șase eseuri în șapte meciuri.

Fijianul s-a făcut cunoscut în meciurile anuale dintre selecționata Armatei terestre împotriva Marinei pe stadionul Twickenham, el marcând trei eseuri în întâlnirea din 2012.

Rokoduguni calcă pe urmele unchiului său, Apolosi Satala, și el militar activ în armata britanică și jucător de rugby, dar nepotul a ales să joace pentru Anglia și nu pentru țara sa natală, ca unchiul.

Înalt de 1,84m, cu o greutate de 98 de kilograme, aripa lui Bath se remarcă printr-o schimbare de direcție fulgerătoare și o prezență fizică remarcabilă.

Alături de Rokoduguni au fost selecționați alți trei jucători de pe liniile înapoi de la Bath, mijlocașul la deschidere George Ford și centrii Kyle Eastmond și Jonathan Joseph, o recunoaștere a stilului de joc spectaculos al echipei din sud vestul Angliei.

Programul testelor de toamnă este deschis de meciul împotriva Noii Zeelande, pe 8 noiembrie, urmat de cel împotriva Africii de Sud, pe 15 noiembrie, Samoa 22 noiembrie, și Australia 29 noiembrie. Toate cele patru meciuri vor avea loc pe stadionul Twickenham din Londra.

Petru Clej

foto: www1.skysports.com

7,952 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response