Monday 25th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

O etapa relativ echilibrata in European Rugby Challenge Cup

26 octombrie 2014 CHALLENGE CUP

S-au disputat partidele contand pentru cea de-a doua etapa din European Rugby Challenge Cup, in care Zebre a obtinut prima victorie din istoria participarilor in competitiile continentale inter-cluburi, in timp ce Bordeaux a facut scorul rundei in victoria cu 52-20 pe terenul lui London Welsh

Grupa 1
Cardiff Blues a castigat cu bonus ofensiv in Italia, unde eseurile marcate de Dacey, Turnbull, G.Jenkins, Vosawai si Cook, dintre care patru transformate de Patchell au facut diferenta in partida cu Rovigo.Italienii si-au trecut in cont doua incercari semnate de Rodriguez si Montauriol, astfel conturandu-se rezultatul final 33-18 in favoarea francizei galeze.

Si London Irish a luat toate cele cinci puncte in partida contra lui Grenoble. Istoria disputei s-a scris in primele 26 de minute,  cand englezii au marcat trei eseuri, cel de-al patrulea venind in partea secunda. Mulchrone, Aulika, Lewington si Narraway au marcat incercari pentru invingatori, replica lui Grenoble canstand in cinci penalitati semnate de Hart, rezultatul final fiind 25-15 in favoarea lui London Irish.

Grupa a 2-a
La Rochelle a castigat derby-ul francez al grupei, 25-13 in fata lui Bayonne, fiind la un pas de a obtine si bonusul ofensiv, dupa cele trei eseuri marcate de Berger, Botia si Qovu Nailiko, la care s-au adaugat cate doua transformari, respectiv penalitati concretizate de Lebail. Sayerse a inscris eseul lui Bayonne.

Duelul celor doua echipe aflate in mare forma in Aviva Premiership, respectiv Liga Celtica, Exeter si Connacht a revenit englezilor cu rezultatul de 33-13. Exeter a luat si bonusul ofensiv, gratie eseurilor marcate de Chudley, Slade, Welch, Ewers si White, incercarea de onoare a lui Connacht fiind semnata de Carr.

Grupa 4
Bordeaux a marcat sapte eseuri pe terenul lui London Welsh si s-a impus cu rezultatul de 52-20, dupa ce etapa trecuta franceziicedasera in fata lui Edinburgh, jucand acasa. Blanc, Talebulamaijaina, Maynadier, Clarkin, Bernard si Domvo dubla au fost autorii eseurilorpentru Bordeaux, Jewell si D.Browne avand cate o finalizare in terenul de tinta francez.

Edinburgh conduce in clasamentul grupei, dupa ce scotienii au castigat cu 25-17 partida impotriva lui Lyon, istoria disputei fiind scrisa in prima repriza, la pauza tabela indicand rezultatul de 22-7. Cuthbert a marcat un eseu, Hethcote o transformare si sase penalitati, in timp ce pentru francezi Matadigo si Tison au semnat cate o incercare. Romanul Horatiu Pungea a intrat in joc pentru Lyon in minutul 51.

Grupa a 5-a
Zebre a dat lovitura pe terenul lui Brive, italienii obtinand prin victoria cu 26-21 primul succes din istoria participarilor in competitiile continentale inter-cluburi. Fostul jucator al lui Calvisano, Haimona si Bernardo au marcat cate un eseu, Padovani doua transformari si patru penalitati, in timp ce Brive a replicat cu trei eseuri, Swanepoel, Mailei si Sanchou, toate transformate de Swanepoel.

Oyonnax cu Vali Ursache titular a cedat pe propriul teren in disputa cu Gloucester, francezii reusind doar cinci penalitati, Smith patru, respectiv Lespinas una. Englezii s-au impus cu rezultatul de 25-15, Kvesic semnand singurul eseu al partidei, la care s-au adaugat punctele marcate de Laidlaw, o transformare si sase lovituri de pedeapsa.
Oyonnax-Gloucester 15-25
Clasamente:
Grupa 1: 1.London Irish-10 puncte, 2.Cardiff Blues-10 puncte, 3.Rovigo-0 puncte, 4.Grenoble-0 puncte
Grupa 2: 1.Exeter-6 puncte, 2.Connacht-5 puncte, 3.La Rochelle-4 puncte, 4.Bayonne-4 puncte
Grupa 4: 1.Edinburgh-8 puncte, 2.Bordeaux-6 puncte, 3.Lyon-5 puncte, 4.London Welsh-0 puncte
Grupa 5: Gloucester-9 puncte, 2.Oyonnax-4 puncte, 3.Zebre-4 puncte, 4.Brive-1 punct

Urmatoarea etapa va avea loc in luna decembrie dupa programul:
4 decembrie, Grupa a 2-a: La Rochelle-Exeter
5 decembrie, Grupa 1: Grenoble-Rovigo
5 decembrie, Grupa a 5-a: Brive-Oyonnax
5 decembrie, Grupa a 3-a: Newcastle Falcons-StadeFrancais
6 decembrie,Grupa a 3-a: LupiiBucuresti-Newport Dragons
6 decembrie, Grupa 1: Cardiff Blues-London Irish
6 decembrie, Grupa a 2-a: Connacht-Bayonne
6 decembrie, Grupa a 4-a:Bordeaux-Lyon
7 decembrie, Grupa a 4-a: Edinburgh-London Welsh
7 decembrie, Grupa a 5-a: Gloucester-Zebre

8,959 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response