Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania U18 a pierdut prima partida din turneul de calificare in esalonul de elita

26 octombrie 2014 U18
Delegari internationale pentru arbitrii romani.

In prima partida contand pentru turneul de califcare in esalonul de elita al categoriei de varsta U18, Romania a cedat cu rezultatul de 31-3 in fata echipei gazda Portugalia.

A fost o partida cu doua reprize diferite, prima, in care desi echipa noastra a avut mai mult timp posesia balonului si doua sanse de a marca eseu nu a reusit sa inscrie decat dintr-o penalitate, si o a doua in care lusitanii si-au impus vointa apropiindu-si victoria.

Prima sansa de a marca puncte a apartinut Stejareilor care in minutul 2 au ratat o lovitura de pedeapsa prin Miscoci, dupa care pana in minutul zece am controlat jocul insa fara a ne apropia periculos de terenul de tinta al Portugaliei.

La prima actiune mai legata a gazdelor Filipe a concretizat o lovitura de pedeapsa astfel ca lusitanii au trecut in avantaj, replica nostra constand intr-un atac pe treisferturi care a fost oprit in extremis de defensiva gazdelor la un metru de propriul teren de tinta.

A urmat o noua tentativa de tinta ratata, de aceasta data Boldor-Boghita nereusind sa trimita balonul printre barele butului advers distanta fiind de aproximativ 40 de metri, dupa care Chirica a fost oprit cu dificultate in drumul sau catre eseu de apararea portugheza. La ultima faza a primei parti Stejareii au egalat prin Miscoci care a concretizat o penalitate astfel ca, dupa primele 35 de minute, rezultaul a fost de 3-3.

In partea secunda portughezii s-au dezlantuit si dupa ce am reusit sa evitam cu greu primirea unui eseu acesta a venit dupa opt minute de atacuri sustinute autor fiind Vassalo. Incercarea a dat aripi lusitanilor care au mai inscris de inca trei ori prin Pereira (dubla) si Sardo, toate reusitele din terenul de tinta fiind transofrmate de Filipe.

Urmatoarea partida pentru Stejarei va avea loc marti, 28 octombrie, in compania Rusiei.

Portugalia-Romania 31-3 (3-3)
National Stadium Jamor,Lisabona
Au marcat:Vassalo-e, Pereira-2e, Sardo, Filipe-lp, 4tr respectiv Miscoci-lp

Portugalia: 1.Goncalo Dominguez, 2.Joao Melo, 3.Tiago Neves, 4.Manuel Picao, 5.Duarte Torgal, 6.Jose Cabral, 7.Joao Granate, 8.Duarte Campos, 9.Francisco Leitao, 10.Jorge Abecassis, 11.Antonio Ventosa, 12.Antonio Vidinha, 13.Vicente Vaz, 14.Frederico Filipe, 15.Francisco Vassalo.
Rezerve: 16.Manuel Ferreira, 17.Jose Sarmento, 18.Tomas Pereira, 19.Jose Andrade, 20.David Wallis, 21.Lourenco Cardoso, 22.Tomas Santa Clara, 23.Vasco Ribeiro, 24.Joao Sardo, 25.Caetano Branco, 26.Goncalo Xavier

Romania: 1.Radu Corches, 2.Claudiu Mirzac, 3.Catalin Platon, 4.Marius Iftimiuc, 5.Andrei Chiru, 6.Mihai Ilie, 7.Teodor Andrei, 8.Cristi Chirica, 9.Gabriel Rupanu, 10.Marius Istoc, 11.Mihai Lamboiu, 12.Stefan Cucos, 13.Catalin Miscoci, 14.Cosmin Iliuta, 15.Tudor Boldor-Boghita.
Rezerve: 16.Petre Puiu, 17.Iulian Radu, 19.Mihnea Panzaru, 20.Mihai Matei, 21.Tiberiu Timoficiuc, 22.Dragos Burlacu, 23.Gino Danis, 24.Ovidiu Pascal, 25.Marius Simionescu, 26.Ilie Nate

4,309 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

Leave A Response